fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 2603 - 14.11.2005 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Srebrenica - Istina (2)


Ovo sam tek tako i uzgred samo postavio kao suštinske činjenice u rasvjetljavanju zločina u Srebrenici, koji nikako ne mogu biti izdvojeno posmatrani i od zločina koje su nad Srbima počinile zločinačke falange Nasera Orića još 1992. i 1993. godine. U tom vremenu u okolini Srebrenice je spaljeno i potpuno uništeno 56 srpskih sela i naselja. Na tom području zvjerski je i na najsvirepiji način likvidirano blizu dvije hiljade Srba. Nažalost, po svemu sudeći, tačan broj ubijenih srpskih civila - nikada se neće saznati.

Dakle, naš je, srpski, prevashodni interes, da se potpuno demistifikuju svi događaji oko Srebrenice i da se dođe do potpune istine - šta se zapravo dogodilo na tom području, uzimajući u obzir cijelo vrijeme trajanja rata na prostoru Bosne i Hercegovine. Mora se utvrditi ko su zaista nedužne žrtve i na muslimanskoj i na srpskoj strani: ko su pojedinci iz reda i Muslimana i Srba koji su počinioci zločina nad jednim i nad drugim narodom? Jer, pojedinci iz svih zaraćenih naroda su počinili zločine nad pripadnicima iz reda onih drugih naroda. Nijedan narod nije kriv za brojne monstruozne zločine, niti narod može biti kriv za izbijanje rata. Međutim, sve intencije Bošnjaka idu u tom pravcu da se optuži cijeli srpski narod i da mu se nametne hipoteka kolektivne odgovornosti, što je besmislica.

Takođe, što se tiče autentičnih izjava svjedoka o stradanju Srba, e to je "problem", jer mi posjedujemo ogromnu dokumentaciju, koju je nemoguće prezentovati na bilo koji način, pa ni preko portala. Jer, za to bi trebalo da budu angažovani brojni timovi ljudi koji bi radili samo na ovome.
Ovo sam samo napisao u znak podrške za Vaš rad, a ne kao neku moju opservaciju na trenutno stanje međunacionalnih, političkih, ekonomskih i svih drugih odnosa u BiH.
Idi na stranu - |listaj dalje|