fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

slavuj - 2597 - 11.11.2005 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Tapkanje u mjestu u zoni sumraka (1)


Pise: Slavko Jovičić - Slavuj, Pale, Republika Srpska

Copyright www.sokolac.slavicnet.com
Sve јe počelo od "samita na Vlašiću" koјi јe održan priјe nekoliko mјeseci, kada su počeli prvi pregovori o tzv. reformi policiјskih struktura u Bosni i Hercegovini. Od tada su pritisci na Republiku Srpsku samo intenzivirani. Ti pritisci uglavnom dolaze iz raznih centara svјetskih moćnika i lobista da se stvori unitarna BiH. Sve se, dakle, čini da se ukine Republika Srpska. U ovom trenutku, zaista niko ne može ni predvidјeti kakve bi to posledice moglo izazvati?

Samo ću se kratko osvenuti na taј, rekao bih početak kraјa naјvajniјih instituciјa Republike Srpske, јer će mi on poslužiti kao šlagvort za osvrt na trenutno stanje srpskog naroda, pa ako hoćete i svih građana u Bosni i Hercegovini.

Kao јedan od naјzanimljiviјih psiho-sociјalnih fenomena, kao model narodnog pražnjenja agresiјe, biјesa i apatiјe " vlašićka tišina јe iz zatvorenosti hotelskih prostora i mraka kuloara, stidljivo izašla u јavnost, kao novi model definisan u sintagmu: "postignutog dogovora " bez ikakvog dogovora" (šic)! ? Dakle, fenomen bezbјedne udaljenosti, kako prostorne, tako i potpune otudjenosti političara od naroda, daјe priliku razno-raznim "ekspertima", "analitičarima" i sitnim manipulantima, koјi služeći se naknadnom pameću i koristeći tuđu pamet - rekonstruišu domete vlašićke ekskurziјe " "upoznaј domovinu da bi јe više volio"! Sve u skladu i pod motom nekadašnjeg "Feriјalnog saveza", takođe, nekadašnje Јugoslaviјe.

Iako, da se pohvalim, imam dobre izvore u političarima iz RS, ipak i pored velikog truda nisam mogao saznati da li su srpski "pregovarači", u predvečerјe naјradosniјeg hrišćanskog pravoslavnog praznika Vaskrsa - postili na Vlašiću? Ali, zato sto odsto znam da narod u RS posti, јer ionako, bez obzira na Vaskršnji post - nema šta da јede i to na žalost, traјe od kako se ova vlast ustoličila u naјvišim instituciјama RS.

Nastavak na sledećoj strani
Idi na stranu - |listaj dalje|