fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mijat - 2591 - 11.11.2005 : Mijat Šuka - best (0)

O USTAVU BiH


USTAV biH
Po nečijim mjerilima, došlo vrijeme da se mijenja ustav Bosne i Hercegovine. Ovog puta su se sjetili da postoje i SRBI. Dakle da to moraju verifikovati predstavnici sva tri konstitutivna naroda. Sjetili su se da u BiH žive i SRBI.
No kada se vratimo u prošlost, SRBA nije bilo kada se mijenjalo USTAVNO USTROJSTVO BiH. Postavlja se pitanje:Ko je donio i doprineo ovoj situaciji! ?! Ko je odlučivao o njenoj sudbini, o njenom statusu, njenom ustavnom ustrojjstvu?! ?
SRBI nisu.
Zbog toga je i došlo do svih ovih situacija, bože mili kako su samo bile LIJEPE. Srbi agresori na sopstvenoj zemlji. Sada to isto demantuju. Netreba zaboraviti, no idemo dalje.
Po svim dosadašnjim saznanjima, Hrvatima dojadila "Federacija", muslimani žele dominaciju i ukidanje Republike Srpske, dakle dominaciju u cijeloj BiH. Opet smo na početku!!!!
Braćo po krvi i braćo po vjeri, HAJDE DA SE DOGOVORIMO, da organizujemo : R E F E R E N D U M:
Ovog puta predlažem da listići budu u tri boje(Šta ko izvuče). Da postavimo: pitanje: npr:DA LI STE DA IMATE SVOJ ENTITET U BiH, "republiku", ".......... ", ili "županiju".
Većinu donosi, većina sve tri boje listića:50, 1%Hrvatskih( n. p. r. crvenih) plus 50, 1%(n. pr. zelenih muslimanskih)i 50, 1% ( žutih) Srpskih. Bez nadglasavanja, 2:1. Nego većina od sve tri:Više od pola Sba, više od pola Hrvata i više od pola muslimsns: "TRI" VEĆINE, TRI KONSTITUTIVNA NARODA. U tom slučaju pitanje postaje nebitno. Dolazimo do suštine stvari DA SE SVI PITAMO: gje i kako želimo da ŽIVIMO. Čini mi se da je to DEMOKRATIJA. Samim tim riješavamo sve naše probleme!!!!!
Ne ka nam je sa srećom!
P. S.
-Željko proslijedi ovo svim, mogućim faktorima u BiH.
-Volio bih "čuti" i komentare posjetilaca ovog sajta1
-Ajd uzdravlje Mijat!
Idi na stranu - |listaj dalje|