fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica_istina - 25906 - 25.12.2010 : Vaske Vasiljevic Beograd srbija - best (0)

Srebrenica


Pre nekoliko nedelja sam pronašao zanimljiv dokumentarc o Srebrenici, koji je napravio Avdo Huseinović, pominjan i na ovom forumu zbog svojih gluposti koje je pravio npr. dokumentarac "Vanzemaljci oko Srajeva" i sličene splačine. Lik je zreo za Jagomir ili onu ludru na Sokocu.

U tom filmu koji sam ovde pomenuo pojavljuju se zanimljive face, poput ustaše Nasera Orića, Zulfe Tursunović koji je umro pre nekoliko nedelja. Upamtili su Srbi oko Srebrenice dobro ovog ustašu, a i mnogi bosnjaci. Zulfo je bio najobičnija seljačina i ubica, kojeg je Alija pustio iz zatvora u Foči gdje je robijao zbog ubistva. U tom filmu se pominju razno-razne laži, poput one da su selu Kravica ubijni vojnici. Zanimljivo je da je tu bilo vojnika, ali bilo je i civila. Pogledajte u spisak žrtava pa će vam biti jasno.

Najodvratnije je bilo kada jedan od tih Bošnjaka kaže da oni nisu ubijali civile. Pitam se onda ko je pobio one ljude u Podravnom Bjelovcu. U filmu se pojavljuje i jedan učesnik tog napada koga su preživeli i prepoznali mještani tog sela.

Dalje, u filmu se spominje kako je u vreme proboja ka Tuzli, u julu 1995. godine, dosta njih izginulo u tom proboju. Nisu valjda mislili da će ih Srbi pustiti da nakon onih zločina iz 1992. i 1993. godine slobodno napuste Srebrencu. Navodo da ih je dosta izginulo na Bljakovici, na Ravnom Buljimu, između Konjevć Polja i Nove Kasabe i dalje duž tog njihovog puta do Tuzle.

Sve bi to bilo u redu da ti vojnici nisu upisani u spiskove "genocida". Ne sporim ja da nije bilo streljanaja, ali sam siguran da ih je veliki broj poginuo u borbama. Kada su brojali naše žrtve za njih su rekli da su vojnici poginuli u borbi, a za ove njihove da su bili civili.

Dalje, pred kraj dokumentarca se prikazuje snimak iz Tuzle i nabrajaju se imana njihovih komadanta poginulih u tom proboju, a svi se vode kao ubijeni u "genocidu".

Zanimljivo nema šta! Još kada bi se znalo da je većina njih bili zločinci. U filmu se kaže se da ih je bilo preko 15. 000 u toj koloni pola su bili nauružani po vojnoj doktrini oni su bili legitimna meta Vojske Republike Srpske.

Ima tu još zanimljivih likova, ali o njima ću pisati sledeći put. Pominju se tu i razno-razne borbe pre 11. jula.

Da je Rašo hteo genocid trebao je da pobije i one iz Holandije što su zvali NATO da bombarduje Srbe.

Na filmu se pojavljuje i najveći bošnjački intelektualac, akademik Muhamed Tunjo Filipović. E, taj je poseban slučaj: išao je u čuvene škole u Kumrovcu, a sada priča kako su se muslimani izjašnajvali kao Bošnjaci još od pamtiveka. U ovo može samo budla da poveruje jer oni su počeli da se tako izjašnjavaju tek 1990. godine, a pre toga su samo 15 godina bili muslimani. On prosipa neku priču kao je bio uključen međunarodni faktor u Srebrenici. E, ako je i od njega dosta je!

U filmu se spominje i čuveni Mišo Pelemiš, lik koji je javno rekao da sa ubijanjem nema ništa i da nikome nije nardio da ubija. Ali, važno je da je on zločinac. A dobro je poznato da je čovek u to vreme bio na VMA u Beogradu gde se opravljao od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

Film treba pogledati zbog svojevrsnog priznaja da je većina tih tzv. streljanih ustvari ubijena u borbi.

Vrlo je zanimljivo da je film pravljen na osnovu snimaka srpske televizije uz dodatke onog kafanskog pevača.
Idi na stranu - |listaj dalje|