fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

spomenar - 25781 - 16.12.2010 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

Dabogda nas voda odnijela


Poslije katastrofalnih poplava u Semberiji u kojoj su poplavljena naselja Amajlije, Popovi, Dijelovi, Međaši, Trnjaci, Batkovići, Dvorovi i druga, susreo sam se u gradu Bijeljina sa poznanikom i prijateljem, izbjeglicom iz Ilijaša, koji se sticajem okolnosti našao u naselju Dijelovi gdje je sagradio kuću.

Kaže, poplavljen je i on. Prizemlje kuće koje je bilo opremljeno je u vodi, a sprat nije još opremio. Morao je iseliti u grad u stan svog prijatelja.

Ispričao mi je jedan doživljaj svog komšije izbjeglice koji je sagradio kuću u neposrednoj blizini kuća dvojice mještana u selu Dijelovi.

Voda je brzo nadirala i prvo je poplavila kuću jednog od njih. On se uskukao, a ovaj drugi samo šuti i ne pomišlja da mu bilo šta pomogne, nego samo posmatra.

Kad je voda došla i do njegove kuće, onda se tek i on uskukao.

Neko dojavi da je voda prodrla i u selo Batkoviće.

Tada će jedan od njih reči:

  • E neka je, neka i njih poplavi. -

    Sve je to posmatrao ovaj izbjeglica, sada njihov novi komšija i prijatelj pa će reći:
  • Slušajte vas dvojica! Od sada mi više niste prijatelji i nemojte mi se javljati. Kakvi ste vi to ljudi? Neću da znam za vas. "

    Eto, sve dok se mi radujemo da u komšije krepa krava samo da moja ostane živa, nema dobra ni napretka, dabogda nas voda odnijela.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|