fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sokolje - 25658 - 28.11.2010 : Luna RS - best (0)

Detalji sa Sokolja


Čitam komentare "Djeteta" sa Sokolja, ali mi se tu nešto ne slaže. Međutim, ne želim nikoga da ubjeđujem u to kako se nšsto desilo jer svi mi različito doživljavamo stvari...

Međutim, mislim da ovo "Dijete" i nije bilo dijete jer zna neke stvari koje djeca ne bi trebala i ne bi mogla da znaju. Drugo, ne znam tačne datume akcija u kojima sam učestvovao u napadima na Sokolje, ali tada, kad sam sa desetak svojih drugova bio u okruženju u tzv. crvenoj kući, doista je ostala u toj kući ostala i moja motorola. Ostala je i jedna zolja i mislim da je to sve.

Izmišljotina je da nam je ostao ranjeni vojnik čije su kosti kasnije pronađene ispod stepeništa crvene kuće. To je nemoguće jer u toj akciji nismo imali nestalih.

Tačno je i to da je pogođena kupola na jednom BVP-u, ali niko nije stradao jer je ona bila samo okrznuta. Taj dan nismo imali poginulih, već samo nekoliko ranjenih i to koliko znam svi su bili lakši.

Isto tako, tvrdim da taj dan niko nije ušao u Sokolje dalje od crvene kuće. Čak su i oni koji su trebali da budu meni sa lijeve i desne strane, uplašeni pucnjavom su odustali. To je i bio razlog zašto sam ja upao u okruženje. Toliko o toj akciji oko crvene kuce.

P. S. Poruka za dijete: provjeri malo sa starijima, možda ste vi ubili i ubili i zakopali ispod stepenica nekog Srbina iz Sarajeva. Nisu svi Srbi mogli da završe u Kazanima!

Luna,

meni je već odavno jasno da je "Dijete" doista bilo dijete za vrijeme rata. Ovo što ono priča, to je priča njegovog oca, koji je (u to sam jako siguran) bio jedan od ključnih ljudi u TO Sokolje. Čvrsto sam ubjeđen da je otac ovog "Djeteta" učestvovao i u pregovorima u kasarni Rajlovac na početku rata.

Što se tog poginulog borca tiče, i tu postoji sasvim jednostavno objašnjenje. On nije nastradao u toj akciji, nego u nekoj drugoj. Vjerovatno je uhvaćen živ, a potom likvidiran odmah tu na prvoj liniji. Možda je neko planirao i razmjenu za njega, ali je ona propala pa je leš istrulio odmah tu, ispod stepeništa crvene kuće. Naravno, sve to je zaboravljeno, a onda je nakon završetka rata jedan od boraca pronađen ispod stepeništa "crvene kuće".

Ovdje se otvara pitanje ko je bio taj poginuli srpski borac koji je zarobljen a zatim ubijen u jednom od napada na Sokolje. Ukoliko neko ima neku ideju ili informaciju, bilo bi dobro da to i napiše. Možda na taj način riješimo pitanje još jednog nestalog Srbina u prošlom ratu.

Sasvim drugo pitanje je šta se desilo sa tim lešom? Naravno, to nije teško ustanoviti jer treba samo zakucati na vrata sadašnjeg vlasnika crvene kuće i pitati ga za informaciju. U ovom trenutku, i bez gledanja u pasulj, ja ti sa sigurnošću mogu reći da je taj poginuli srpski borac završio na groblju u Potočarima - kao žrtva srpske agresije. Ako ne vjeruješ u ovo što pišem, otiđi u našu Komisiju za nestala lica u Srpskom Sarajevu i pitaj ih da li je nakon rata prijavljen leš pronađen na Sokolju!
Idi na stranu - |listaj dalje|