fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sokolje - 25646 - 27.11.2010 : Dijete - best (1)

Tenk na Sokolju


Kao prvo, želim da kažem nešto vezano za naouružanje koje smo dobili iz kasrne Rajlovac. Naveo sam tačno ko je bio na tom sastanku i kako se to odvijalo, čak i koliko je vojnika u to vrijeme bilo u kasarni.

Nemam namjeru da ikoga veličam niti ponižavam ali sam malo izrevoltiran o pisanju drugih o događajima na Sokolju i Rajlovcu, prije svega mislim na 1. decembar 1992. godine, 27 januar 1993. godine i 18. mart 1993. godine. Ne slažem se sa ovima što su bili na tom ratištu, isto tako kao i sa admin. To što ste rekli da nas je spasio tenk koji je bio zarobljen na Žuči nije tačno.

Napad od 1 decembra je počeo iz pravca Zabrđa, Lemeza - kasarne Rajlovac i iz pravca kuća braće Bore i Miše Lameza, pa sve tako u tom pravcu prema kući babe Joke i Smiljevićima. Liniju jeste zauzeli i ušli duboko u naselje, i pješadija i oklopna vozila. Vodile su se jake borbe. Vaš tenk koji je izašao iz pravca Zabrđa se našao tačno kod kuće Šemsa Jusupovića i tu je pogođen zoljom ali nije uništen niti oštećen već se samo ugasio a zatim nastavio dalje. Taj tenk se vratio i ispod prvih kuća je krenuo prema kući Bore Lemeza, a transporter koji je luđački pucao i kretao se poput muve po naselju nije bio pogođen već vojnik koji je pucao sa njega pa je tada nastala manja buka i ludilo. Vi ste u protivnapadu imali 41 žrtvu, dok u pogođenom tenku nije bilo žrtava. U njemu su se nalazila četiri vojnika, ali niko nije poginuo samo je jedan ostao bez zuba od pada prilikom detonacije. Sve ovo sam čitao u vašim novinama koje sam našao na Treskavici.

Druga stvar, u crvenoj kući, u kojoj je Luna bio, je ostala njegova motorola, ali i još dvije. Pored toga, ostala je i jedna zolja, puška na kojoj je bilo nešto ugravirano, tj. nešto pisalo i malo MTS-a. Ostavili ste ispod stepenica i jednog vašeg vojnika, koji je bio ranjen i tu su mu kosti nađene kada je neko kupio tu kuću. Zamolio bih vas da ako neko zna nešto više detalja u vezi ovih događaja da se javi i napiše o tome. Molim vas da pišete istinu i samo istinu.

Za gospodina "admin": na vaš upit gdje se ulazilo u kasarnu poslije tvog odlaska iz nje. E ovako, imali ste ulaz na teretnu kapiju iz pravca "Orla" i Kisikane. U krugu "Orla" su se nalazili minobacaci 80-120 iz koji se dejstvovalo po našim linijama. Kad bi mi poklopili tu vatru, iz pravca Paljeva bi po nama dejstvovale haubice i patovi. Pozdrav i molim te da ovo u cjelosti objaviš jer nema u ovoj priči ni psovanja ni vrijeđanja. Pozdrav pa se čujemo.

Poštovani,

vidim da se u ovom članku obraćaš i meni, a sve to vezano za onaj Lunin članak uz koji sam ja dodao da ste uspješno odbili naš napad upravo zahvaljujući tenku koji ste zarobili na Žuči. E vidiš, ja to tvrdim na osnovu informacije koju sam čuo u onom vašem lažljivom dokumentarcu, po kome ste vi "vanzemaljci". To su riječi jednog od vaših komandanata sa Žuči. To što ti ne znaš ništa o tom tenku ne znači da on u toj akciji nije ni učestvovao.
Idi na stranu - |listaj dalje|