fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rogatica_politika - 25561 - 14.11.2010 : Nenocc Pescano Selo - best (0)

RE: Nova knjiga o Milutinu


Rraspravljaju se Tito i Hitler u paklu o tome ko je izašao kao pobjednik iz Drugog svjetskog rata. Na kraju se dogovore se da siđu u Dalmaciju i tako provjere njihove tvrdnje. Kad tamo Dalmacija puna turista i svi govore njemački.

"Božiju ti majku" opsova Tito, "a gdje su Hrvati? "

"Otišli da rade u Njemačku", odgovori Hitler.


I na ovoj stranici se može često pročitati, da li je bilo i ko je (ili kako bi rekao novokomponovani Mujo, TKO JE) pobjednik iz našeg rata. Pa onaj ko je ekonomski jači! Ako pogledamo sadašnju situaciju, izgleda mi da smo u istim govnima, s tim da naše komšije imaju bolji pogled u budućnost, ili što bi neki rekli imaju bolju perspektivu.

Mi se nažalost nalazimo u lošijoj situaciju, s obzirom da nam mladi odlaze a sa njima i intelektualci.

A bez njih se, dragi moji prijatelji, loše piše našoj Republici Srpskoj.

Moj predlog za Zorana je da osnuje političku stranku, regionalnog karaktera, za šta vjerujem da ima kapaciteta (mislim da je relativno poznat u istočnom djelu Republike Srpske, učesnik je rata, intelektualac sa čistom prošlošću, ima organizatorske sposobnosti... U ovome bi mu i mi, naravno, trebali financijski pomoći. Vjerujem da bi se našlo i privatnika koji bi bili spremni da sponzorišu rad stranke.

Narod je sit nepismenih i polu-pismenih kvazi-plitičara. Zbog toga bi trebao u svakom gradu da osnuje ogranak stranke, gdje bi predsjednik bio intelektualac.

Program takve stranke bi trebao da stavi naglasak na zapošljavanje tri kategorije: boraca, mladih i intelektualaca. Dovođenje stranih investitora, i stvaranje uslova za njihovo poslovanje, borbu protiv korupcije... Povećanje plata i penzija i zaustavljanje pljačkanja na svim nivoima. Takođe bi trebao, po meni, da napravi plan petogodišnjeg razvoja opštine, ili sta planira da uradi za narednih pet godina.

Zbog toga predlažem da pare namjenjene prenošenju posmrtnih ostataka trojice poginulih boraca, preusmjerimo za pomoć u osnivanju stranke Zorana Jankovića. Stranka bi mogla da se zove "Stranka za Spas Republike Srpske", ili skraćeno SSRS.

Ukoliko ovo nije dobar predlog, onda predlažem Zoranu da prihvati ponudu iz Konjica.
Idi na stranu - |listaj dalje|