fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srpska - 25319 - 25.10.2010 : Nlo - best (3)

Nema ukidanja Republike Srpske


Sve češće iz Federacije BiH stižu preteće poruke o tobožnjem ukidanju Republike Srpske... Ni manje ni više nego iz najviših političkih krugova.

Republika Srpska koju danas Srbi imaju je naša duševna hrana, a muslimanima diže pritisak. Ima neki musliman da voli Republiku Srpsku? Nema! Ima neki Srbin da ne voli Republiku Srpsku? Nema! Da li vi možete išta da uradite da je ukinete? Ne možete! Kukanje je odlika onih koji su izgubili. Da ne bude dobro nama? A šta nama u BiH fali??? Imamo državu u državi, zaštićeni smo kao beli medvedi. Dodik uživa i podjebava, a Haris Silajdžić se dere na mikrofon i ne može da sakrije svoju nervozu zbog postojanja Republike Srpske. Proglasili ne proglasili, vi ste Republiku Srpsku zauvek izgubili. Onog trenutka kad je stvorena, kad je dobila predsednika, premijera, Vladu, skupstinu, glavni grad, grb, amblem, himnu (sve sto ima i drzava), i danas kad ima svoju policiju, poštu, resurse, školstvo, drugačiju teritorijalnu podelu... Šta više imamo da pričamo? Ako se vaša bošnjačka politika zasniva samo na nadanju da će to da se ukine, onda bolje da se odmah ubijete, eto to vam je moj savet.

Nezavisnost skoro da nije ni potrebna, jer entitet totalno drugacije funkcioniše od Federacije. Republika Srpska je tako-reći nezavisna, jer Srbi u njoj ne zavise od vas u brojnim stvarima, donose svoje zakone, uče školu i fakultet na svom jeziku i ćirilici, ne slušaju federalnu televiziju, mašu slobodno srpskim barjacima, imaju sprecijalne odnose sa Srbijom i u Srbiji nisu strani državljani za razliku od BH muslimana i Hrvata. Toliku nezavisnost unutar jedne države nema niko kao Srbi u BiH.

E sad... da je bilo zločina nad Bosnjacima jeste. To će priznati svako ko realno razmišlja... Međutim, bilo ih je i sa muslimanske strane! Žao mi je, ali takvo nesto neće pomoći da se Republika Srpska ukine ili oslabi. Ako su Republiku Srpsku priznale sve države sveta kao trajnu kategoriju unutar BiH, ona će to i ostati, jer je garant mira. Njen nestanak dovodi do nestanka garanta mira i novih ratova. To niko ne želi, ili možda ne... ?

Ali da danas ima i paradoksa sa vaše strane, takođe ima. Npr. priča kako u BiH ne postoje Srbi i Hrvati vec samo Bosanci sa tri vere je vredjanje identiteta i obicaja, kako srpskog, tako i Hrvatskog. Ili jos gora prica, Bosna je za muslimane, a Srbija i Hrvatska za Srbe i Hrvate je ekstemna politika koje se pridrzava jedan broj muslimana, direktno ili prikriveno. Takva politika slabi BiH. A vrhunac svega je da BH Hrvatima i Srbima negiraju identitet oni koji su od njih nastali promenom vere...

Republika Srpaka da nije stvorena u ratu stvorila bi se nova u miru. Ne može BiH niti će ikad biti unitarna. Tri naroda, tri vere, tri običaja, tri mentaliteta ne mogu skupa i nikad neće moći. Pravedna BiH je BiH iz tri dela, srpskog, muslimanskog i hrvatskog. Ako to muslimani neće da prihvate, pre ćete podstaći njen raspad. Što se mene tiče, ovakva Republika Srpska kakva postoji je nesto jedinstveno i najbolje sto su Srbi dobili zadnjih godina, tako da nezavisnot skoro da nije ni potrebna, ovo je sasvim dovoljno.

No, onaj ko neće dati da se Republika Srpska ukine su više sile, nikom ne treba turska džamahirija u sred hrišćanske Evrope. Turci vas stvorili na nemestu pa sad na hiljadu jada sa vama.
Idi na stranu - |listaj dalje|