fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 25284 - 21.10.2010 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

E, šta da čovjek kaže!


Današnja muslimanska politika nije odmakla ni za dlaku od one sa kojom su SDA-ovci izazvali rat u Bosni i Hecegovini. Zbog toga me uopšte ne čudi izjava ratnog zločinca Ejupa Ganića.

Bezobrazluk političara u Federaciji je prešao sve granice tolerancije i pravo je čudo da Srbi u BiH još uvjek nisu proglasili Republiku Srpsku nezavisnom državom.

Islamska politika koju muslimani vode zadnjih dvadesetak godina, toliko je usmjerena protiv Srba, da je uticala na Srbe da i nakon 15 godina od završetka rata žele ocjepljenje i samostalnost više nego ikada.

Muslimani su ubjeđeni da će uz pomoć velikih sila ugasiti Republiku Srpsku, a Srbe svojom provjereno ekstremnom politikom potisnuti sa prostora Bosne i Hercegovine. Da apsurd bude još veći, muslimani u Bosni se prave toliko naivni da ne žele da vide i priznaju da njihova politika ima takav cilj, nego, u razgovor o političkoj situaciji agresivno nastupaju prema srpskom sagovorniku. Zbog toga, intezivnog druženju muslimana sa Srbima nema, ni u Bosni ni u inostranstvu.

Sve ovo je dovoljan pokazatelj da zajedničkog života sa tim narodom nema, niti ga može biti.

Muslimani su učinili sve da se odvoje od Srba, počev od vjere, nacije, pa evo danas sve cine da naprave razliku u jeziku i da se on više ne zove srpski jezik. U blisko-istočnom Sarajevu, na radiju i TV-u nema više onog prepoznatljivog sarajevskog govora, kada slušate kako spikeri govore, dobijete osjećaj da ste došli u Zagrab a ne u Sarajevo.

Sve ove činjenice koje sam naveo dovoljno govore da su se muslimani vijekovima borili da se odvoje od Srba a da su ih Srbi danas samo podržali u njihovim vjekovnim planovima. Međutim, u njima je proradilo osmanlijsko prokletstvo za osvajanjem tuđe teritorije koje je dovelo do raspada Bosne i Hercegovine.

Zato, više nema šanse da se Srbi vrate nazad, idemo naprijed do samostalnosti!
Idi na stranu - |listaj dalje|