fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 25280 - 20.10.2010 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

E, šta da čovjek kaže?


E, šta da čovjek kaže na izjavu ratnog zločinca Ejupa Ganića, da su Srbi napustili Sarajevo zbog trgovine. Tu izjavu nazvaše još i kao "ekonomska analiza". Zamislite njegove glupe analize u kojoj kaže da su Srbi za prodati stan u Sarajevu mogli kupiti dva i to po jedan u Beogradu i Banja Luci. A toj "analizi" još dodaje da su Podrinje i Posavina prazni i pusti. Kako je to Sarajevo vredniji grad od Beograda i Banja Luke. Ima li logike da su stanovi u ovim gradovima jeftiniji od stanova u Sarajevu.

Šta drugo mu reči nego da je drzak, bezobrazan i besmisleni lažov.

Srpskom narodu ne može podvaliti ovakvu besmislicu, a da li muslimane može lagati i ubijediti, ne znam.

Srbima je veoma dobro poznato da oni nisu iseljavali zbog trgovine, nego zbog konačne uvjerenosti da se više ne može živjeti u zajednici sa muslimanima pa pod bilo koju cijenu. Prodavali su u bescenje kuće, stanove i zemlju, ali neće zajedno sa muslimanima.

Zna to i Ganić da se za jedan prodati stan u Sarajevu nije moglo kupiti ništa više od jedne garsonjere u Beogradu ili Banja Luci. Za jedan prodati stan u Ilijašu od 81 m2, u Novom Sadu je kupljen stančić od 27 m2 i ništa više.

Pa i u Bijeljini u to vrijeme kupovina stana je koštala 1. 200 KM po l m2.

To znači za jedan dvosoban stan od 58 m2 trebalo je platiti 69. 600 KM.

Zna on da to nije istina, ali on želi da bar privremeno sa sebe skrene pažnju na neke druge stvari, jer se do sada izvlačio, bolje reči provlačio iz optužbi kao ratni zločinac, ali ne znam dokle.

Zna on vrlo dobro da su Srbi još od samog početka rata željeli izaći iz Sarajeva, ali im muslimani nisu dali. muslimani su, u stvari, željeli da Srbi izađu iz Sarajeva, ali ne živi.

Evo samo jedan primjer, a bilo ih je koliko hoćete.

Bilčar (Borivoje) Ratka, nastavnica matematike, stanovala u ulici Lava Tolstoja broj 3. u Sarajevu, istjerana iz stana, nakon što joj je muž Dušan uhapšen 24. 05. 1992. godine pod optužbom da je snajperista (zamislite izmišljotine) i odveden u zatvor "Sunce", a potom u Viktor Bubanj, ubijena prilikom pokušaja izlaska iz Sarajeva na punktu prema Dobrinji, vjerovatno radi novca.

Sada mi je žao, iako od toga nema ništa, što sam na prvim višestranačkim izborima 1990. godine glasao za Ganića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda Jugoslovena, a to je bilo po preporuci Srbima od strane Dr. Radovana Karadžića.
Idi na stranu - |listaj dalje|