fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

groblje_sokolac - 25166 - 04.10.2010 : Luna - best (0)

Duško Malović i Boro Perišić


Pozdrav za Željka i da, kad već niko ne piše, kažem da sam poznavao Duška Malovića. Učesnik je rata od prvog dana kad je formiran MUP RS. Bio je komandir specijalne jedinice koja je bila pod komandom Ministra MUP-a RS. Poginuo je u Beogradu, ali iskreno ne vidim razlog da neko ne bude poginuli borac, ako je ratovao svo vrijeme i onda se zatekne negdje u Beogradu i pogine. Mišljenja sam da i takvi borci zaslužuju da budu u Vojničkom groblju.

Poznavao sam i Boru Perišića, radio je sa mnom u Specijalnoj policiji i na početku rata je otišao u Vareš gdje mu je bila porodica. Ratovao je i bio je koliko znam komandant bataljona na Okruglici. Poginuo je od strane srpske Vojske, greškom, ali ni to nije razlog da ga ne staviš u virtuelno vojničko groblje. Bio je dobar borac, dobar Srbin i dobar čovjek.

Luna prijatelju,

upravo tako će i biti! Svi oni koji su u trenutku pogibije bili borci VRS zaslužuju da budu u Virtuelnom groblju, ali će biti označeni kao: "umro od posledica ranjavanja", "poginuo nesrećnim slučajem" ili tako nešto slično.

Sasvim druga vrsta problema je je što neki koji su poginuli greškom ili nesretnim slučajem ostvaruju boračka prava, dok neki koji su poginuli u sličnim okolnostima to ne mogu. Po mom mišljenju sve porodice poginulih boraca bi trebale, na određen ali ne uvijek isti način, uživaju privilegije boračkih organizacija i Republike Srpske.
Idi na stranu - |listaj dalje|