fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

slavuj - 2512 - 26.10.2005 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Vlast i tepih (2)


Međutim, komunistički lopovluk je bio sofisticiraniji i mnogo 'umjereniji' u odnosu na sadašnju političku mafiju, koja beskrupulozno i sasvim otvoreno krade sve do čega dođe. Takođe, rekao sam da tadašnje komunističke lidere: Hamdiju Pozderca, Branka Mikulića, Milana Uzelca i ine druge prišipetlje i poslušnike – nisam gledao samo na televiziji, već nažalost, bio sam tu uz njih i pored njih, što mi daje zapravo da potvrdim tezu da su se i oni tada, na muci i patnji radničke klase, dobro omastili i meda nalizali. Jer, da nisu, zar bi za vrijeme svoje vladavine od svojih 'skromnih ličnih dohodaka' uspjeli da za sebe i svoje najbliže saradnike izgrade cijeli jedan 'komunistički grad' - Neum, naravno za svoje potrebe i ličnu korist. I pored toga, mora se priznati da su komunisti bili vrlo vispreni, dobro izverzirani, lukavi i oprezni u svom vladanju.
Znali su oni da manipulišu sa širokim narodnim masama. Mora se, takođe, priznati da su komunisti - u odnosu na sadašnju političku oligarhiju - imali bar malo 'duše', jer su svojim vladanjem stvarali koliko toliko povoljne uslove da i narod relativno dobro živi i onda se taj isti narod i nije toliko interesovao, niti posebno uzbuđivao zbog toga što ih komunistička vlast krade i pljačka. Vrlo osjetljive i narodu nedostupne teme i probleme komunisti su vješto sakrivali od očiju javnosti i 'gurali su ih pod tepih'.
Ova sadašnja vlast, a to traje evo petu godinu, je sto puta gora od već opisane komunističke. Ova vlast u RS, a samim time i u Bosni i Hercegovini je jednostavno rečeno – ukrala i sam tepih! Tako su svi lopovluci bosanskohercegovačkih vlastodržaca postali transparentni, narodu golim okom vidljivi, a ogromnom broju sirotinje i bijede, putem gladnih stomaka i osjetivi. Dakle, suštinsko pitanje je – gdje je 'tepih'? Evo, da se i ja pohvalim. Moj višegodišnji trud i traganje za ukradenim 'tepihom' naizad je urodio plodom. Znam kod koga je 'tepih'!

Donio sam odluku da odam 'tajnu', bez obzira na sve eventualne konsenkvence. 'Tepih' je, kao i ojađeni narod, pod nogama lopovske vlasti i njima uvijek bliske mafijaške horde lopova koji nesmanjenom žestinom pustoše i pljačkaju sva prirodna, privredna, pa čak i intelektualna dobra, koja su stvarale generacije čestitih i poštenih ljudi u ovoj zemlji. Ali, šta mi vrijedi što znam ko su lopovi, kad nemam kome da prijavim krađu i lopovluk, jer tužilaštvo i policiju to ne interesuje.


Ilustracija druga: Prije nekoliko godina, ne sjećam se više za koju televiziju, rekao sam da je naopaka vlast u entitetu RS, u kojoj penzioneri imaju dva i tri puta veći krvni pritisak u poređenju sa visinom penzije! ? Možda bih to i zaboravio, ali me upravo na tu izjavu i dan danas podsjećaju obespravljeni i opljačkani penzioneri koji, nažalost, žive u tim, nehumanim i nepodnošljivim životnim materijalno matematičkim proporcijama.
Idi na stranu - |listaj dalje|