fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

slavuj - 2511 - 26.10.2005 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Vlast i tepih (3)


Slika treća: Prošle godine na mitingu koji su organizovale opozicione stranke iz RS u Banja Luci, rekao sam – da je milina gledati prelijepu banjalučku mladost, koja se šeta 'golih stomaka', misleći pri tom na modne trndove kratkih majica i 'otkrivenih pupaka'. Ali, sam istovremeno sa tim 'očnim zadovoljstvom' povukao dijametralno suprotnu tragičnu paralelu, u kojoj svakodnevno srećem ogroman broj opljačkanog naroda, koji je u dvadeset prvom vijeku (?! ) gladnih stomaka. To je žalosna stvarnost i ambijent u kojem je umijeće mogućeg biloški održati opstanak ogromnog broja populacije u cijeloj BiH.

U mnogobrojnim susretima sa novinarima, mnogi od njih tražili su da u određenim situacijama komentarišem neke političke poteze i izjave visokih funkcionera, odnosno vlastodržaca. Mnogo ubjedljivije bi bilo da recimo svaka redakcija, pogotovo elektronskih medija, javnost podsjeti tako što će ranije date izjave političkih lidera ponovo pustiti: izjave koje su davali samo prije godinu i nešto dana i da to onda javno mnjenje uporedi sa izjavama koje daju danas. Moguće je uporediti i njihovo ponašanje prije dolaska na vlast sa sadašnjim rukovođenjem koje je, najblaže rečeno, bez jasnog cilja i svrhe, izuzimajući pri tom, naravno, njihovu ličnu korist. Njihovo ponašanje zavisi, dakle, od situacije do situacije. Nakon svega, svakom čovjeku je sasvim jasno o kakvim se lažovima radi.

Podrazumjeva se – da i svoje izjave koje sam davao brojnim domaćim i stranim medijima, kao i hiljade autorskih tekstova stavim na ponovni uvid javnosti. Kontinuitet djelovanja i istina uvijek su mi bili u prvom planu. Sve se ovo da i može provjeriti. To, a pri ori ne znači da i ja nisam u svom radu griješio. Naravno, pravio sam greške, ali su one činjene 'u korist vlastite štete'. No, barem znam da narod nisam i da neću lagati.

Želim da naglasim da ovo nije moja 'naknadna pamet', niti se želim služiti 'pameću' razno raznih analitičara koji sve i svašta najbolje znaju (sic! ). Ovo je samo jedan mali osvrt na 'već viđeno'. Uostalom, nije mi namjera da 'ispravljam krivu Drinu', već da potvrdim činjenicu da je Drina kriva! Drugim riječima rečeno, namjera mi je da kroz vlastitu prizmu posmatranja podsjetim javnost na političke lažove i avanturiste. Narod zna ko su oni!

Na kraju, a mogao sam, sasvim je svejedno, da napišem i na početku - da u narodnoj propasti nikakva gradacija nesreće neće tom istom narodu biti od bilo kakve pomoći. Nesreća je uvijek nesreća, bila ona na početku, u toku, ili se nastavila i bila sastavni dio u životu svakog čovjeka. Ta činjenica je time još poraznija, jer samo život nema – reprizu!
Idi na stranu - |listaj dalje|