fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

judo - 25083 - 26.09.2010 : Mitar Krunic Sokolac - best (0)

Balkansko prvenstvo


Dana 25. 9. 2010. godine u Trebinju je održano Balkansko prvenstvo u džudu za seniore u kojem je učešće uzeo i takmičar JK "Sokolac" Strahinja Krunić, koji je nastupao za reprezentaciju BiH.

Strahinja je mlad i perspektivan sportista koji je već u prvom kolu na žrebanju izvukao Rumuna za protivnika. Borba je trajala veoma kratko jer je Strahinja deklasirao rumunskog takmičara u kategoriji do 66 kilograma čistim iponom, što je sve zabilježeno i vido kamerom. Nakon proglašenja pobjednika nad istim od strane crnogorskog sudije Strahinja je kako pobjednik napustio borilište da bi nakon 4 minuta ponovo bio prozvat od organizatora da se javi na borilište i nastavi borbu, jer sudije koje su pogresile pobjedu nisu bile dovoljno stručne da daju ocenu u potpunosti, jer bitan je sudija koji sjedi za zapisničkim stolom i on odlučuje sve. Nepravda je već bila nanešena samom tom odlukom, jer do internacionalnog sudije koji je iz Srbije, sedeo je Presjednik Balkanske federacije u JUDO po nacionalnosti Rumun, i znate kako to već sledi srpska posla - dodvoravanje.

Rumun koji je izgubio od Strahinje postao je balkanski šampion u kategoriji do 66 kg. Na prvenstvu se osećala nadmoćnost Rumuna i to sve zbog jednog čoveka kome se Srbin uvlači u dupe - srpska posla i radi svoje lične perspektive.

Nakon protesta sa moje srane kao trenera, kome nije pridodat nikakav značaj, nastupilo je šikanirenje i ostalih takmičara. Svaki put kad nastupamo na nekom takmičenju sve više mi se čini da je i u sportu izgubljena svaka čistota, i da je sve više kvarnih igara. Ima još mnogo toga da se kaže ali i ovo uopšte ne pije vode.

Život je tezak, nimalo lak i idemo dalje!

Balkansko prvenstvo je jedna obična farsa, što je moj zaključak a i zaključak ostalih, ovo što se dešavalo može da se desi samo kod nas i nigdje drugdje!

A Balkanskom prvaku 2010 godine Rumunu po imenu Szoke Laslo u srcu će ostati zabilježeno da je prvu borbu izgubio od sokolačkog džudiste Strahinje Krunica čistim iponom tj. 10:0.

Kakva tragedija! Mitre, savjetovao bih ti da borbu staviš na YOUTUBE, a ja ću da snimak objavim i na ovoj stranici.
Idi na stranu - |listaj dalje|