fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 25045 - 19.09.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Vojničko groblje Knežina


Na Vojničkom groblju u Knežini sahranjeno je 53 osobe, koje sam upravo dodao u Virtuelno groblje, u kome se sada nalazi 1005 poginulih boraca VRS. U bazi podataka sada imam 1299 boraca, ali borce bez fotografija njihovih grobova neću objavljivati. Oko 300 boraca ima i tačne datume rođenja i smrti, kao i mjesta rođenja i smrti. Ovi podaci se sada mogu vidjeti i na nekim stranicama koje su postojale ranije. Ako želite da pogledate kako to izgleda, kliknite ovdje.

Pored toga, u bazu podataka sam dodao i sve poginule sa područja opštine Sokolac. Trenutno radim na obradi slika grobova sa Gradskog groblja "Gradac" iz Sokolca, pa ćete za desetak dana na ovoj stranici moći da vidite i slike svih grobova borca sahranjenih i na ovom lokalitetu.

Mnogo je Sokočana sahranjenih na lokalnim grobljima: Vidrići, Podromanija, Ravna Romanija, Buječ, Vražići, Kusače, Crkvine, Ćavarine, Dikalji, Duži, Jasik, Vrapci, Dindići, Laze, Kalauzovići, Vraneši, Žunovi, Grbići, Riječa, Miletine, Margetići, Nepravdići, Bukovik, Ajdanovići, Drapnići, Sijerci, Selišta, Pobratci, Podbukovača, Mičivode, Pavičići, –edovci i druga mjesta, pa ćete na slike grobova sa seoskih groblja pričekati još neko vrijeme.

Sve borce sahranjene na Vojničkom groblju u Knežini sam, radi vašeg lakšeg snalaženja, označio sa jednom zvjezdicom u lijevom meniju svake stranice.

Sem Gradskog groblja u Sokocu, u pripremi imam i dosta snimaka Ilijaškog groblja, a koje sam tek nedavno dobio.

Od mog dobrog prijatelja i vjernog saradnika, Velimira iz Bijeljine, dobio sam i snimke preko 600 grobova sa Vojničkog groblja u Bratuncu, pa ću vidjeti šta mogu uraditi i po tom pitanju.

Dodavanje podataka u Bazu sam automatizovao, pa veoma lako mogu da dodam i pedesetak boraca za sat vremena, ali mi obrada slika oduzima dosta vremena i treba mi oko pet minuta da pripremim tri različite veličine slika jednog groba. Naravno, većina vremena mi odlazi na ove male slike.

Molim vas da ne zaboravite da i vi možete doprinjeti ovom projektu tako što ćete poslati fotografije grobova boraca VRS sahranjenih na bilo kojoj od lokacija Sarajevsko-romanijske regije i Podrinja. Bilo bi dobro da napravite dvije fotografije svakog groba: najprije zumirate sliku na grobu, a zatim snimite kompletan grob sa krstom.

Evo i nekoliko fotografija koje sam ovoga ljeta napravio na Vojničkom groblju u Knežini. Nisam mogao da objavim svih 53 fotografije, pa sam (uglavnom nasumice) izdvojio neke od njih.Božić (Marko) Panto
Bunjevac (Sekula) Relja
Glišić (Radovan) Milenka
Glišić (Stojan) Goran
Glišić (Strail) Goran
Jelisić (Sekula) Mara
Jokić (Nikola) Petar
Jovanović Anđelka
Jovanović (Anđelko) Sreto
Jovanović (Anđelko) Vukan
Krčo (Srpko) Novo
Neđić (Savo) Novo
Neđić (Srbo) Samojko
Ostojić (Novak) Milanka
Perić (Relja) Ranka
Tomić –oko
Tomić (Savo) Nikola
Tomić (Simeon) Milofinka
Trifunović (Rajko) Milenko
Trifunović (Rajko) Milivoje
Žugić (Mile) Radislav
Idi na stranu - |listaj dalje|