fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 24787 - 16.08.2010 : Ratko Obrenovic Detroit, Usa - best (0)

Uvećan broj žrtava masakra


Ilja Garačov, iz moskovskog Slovenskog instituta, rekao je da postoji niz dokaza koji poništavaju tvrdnju da se u Srebrenici desio genocid, među kojima je naveo naredbu generala Zdravka Tolimira oficirima Drinskog korpusa za poštovanje i ponašanje prema međunarodnom pravu i Ženevskoj konvenciji, te naredbu tadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, kojom se civilima garantuju bezbednost i sloboda kretanja.

On je naveo da je proces evakuacije muslimanskog stanovništva obavljao Unprofor i da tokom tog procesa nije bilo nikakvih incidenata, što je vidljivo iz njihovih dokumenata.

- Ne može se poricati da je u julu 1995. godine počinjen zločin, ali se ne može govoriti o genocidu, jer je u ovom slučaju taj pojam lišen svog značenja, a broj žrtava masakra je prilično povećan - istakao je Garačov.

On je naveo da je na listu žrtava stavljen i određen broj tela pobijenih Srba, da deo žrtava čine i Orićevi vojnici poginuli prilikom pokušaja proboja prema Tuzli, kao i da je više stotina lica koja se vode kao stradali bilo na spisku birača za izbore iz 1996. godine.
Idi na stranu - |listaj dalje|