fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dobra_knjiga - 24692 - 23.07.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Obavezno pročitajte!


Ovoga ljeta sam se, pored ostalih aktivnosti, bavio i čitanjem knjiga. Otkako je izmišljen internet i knjige u PDF formatu, nisam baš mnogo prevrtao listove i naslađivao se mudrostima tekstova na papiru. Ipak, ovog ljeta sam došao u posjed sledećih knjiga:

 1. "Ponoćni vrisak" - autor knjige je Momir Jolović, autor nekoliko uspješnih djela, ova knjiga je u izdanju Književnog fonda "Sveti Sava" iz Srpskog Sarajeva.
 2. "626 dana u vojnom zatvoru u Goraždu" - autor ove knjige je Dušan Zurovac, koji u ovoj knjizi iznosi ispovjesti dvadesetak boraca Lake pješadijske brigade iz Rudog, koji su pali u ruke muslimana 21. januara 1993. godine. U zatvoru su proveli 626 dana, izloženi surovim oblicima mučenja, satiranja i lomljenja kostiju. Ovu knjigu morate pročitati.
 3. Čujte Srbi! - isječke iz ove godine sam na internetu čitao u više navrata. Autor knjige je dr. Rudolf Arčibald Rajs, Nijemac po nacionalnosti, čovjek koji je 1914. godine poslat u Srbiju da istraži zločine koje je njegov narod načinio nad Srbima. Sudbina je htjela da sa srpskom vojskom prođe albanske planine, Solunski front i sa pobjednicima uđe u oslobođeni Beograd. Umro je u Srbiji, i po meni bio je Srbin, mnogo veći nego mnogi srpski političari. U danima koji prethode citiraću mnoge tekstove na ovoj stranici.
 4. "Raport komandantu" je knjiga koju je napisala renomirana novinarka Ljiljana Bulatović. Nedeljko Žugić mi obeća da ću imati tu čast da istu upoznam, ali naš plan nismo sproveli u djelo zbog obostrane zauzetosti. Ova knjiga je nešto što morate nabaviti.
 5. "Izabrane pjesme", knjiga Nedeljka Žugića. O mom prijatelju Žugi nije potrebno ništa više pisati - o njemu govore njegove pjesme.
 6. "Roman o Ivani" - knjigu napisao Nedeljko Žugić. Ovu knjigu morate pročitati.
 7. "Srbija (ili Zagorje, stara srbska prezimena, seobe) - i ovu knjigu je izdao Književni fond "Sveti Sava" iz Srpskog Sarajeva.
 8. "Sudbina" - ovu knjigu pjesama je napisao Dragan Stanojević iz Aleksandrova - Velike livade. Dragan je, isto kao i Miaćo Vlahović, odrastao u hraniteljskoj porodici - bio je siroče. Za njega mogu samo da kažem da je poznavao Miću i da je izrastao u velikog pjesnika!
 9. "Kakve su nam misli, takav nam je život" - ova knjiga predstavlja izbor najljepših misli oca Tedeja. Koristim je često, onako nasumice otvorim neku stranicu, pročitam jednu misao a onda - razmišljam. Knjigu preporučujem svima onima koji još uvijek nisu shvatili smisao života - nisam ni ja.
 10. "Smrtni san" - autor knjige je Milanko Borovčanin - Romskok.
 11. Ljetos sam ponovo pročitao i knjige "Na sred gore Romanije" i "Put do zvijezda" autora Jove Krsmanovića. Moje mišljenje je da ove knjige, iako je Jovo bio teška komunjara, ipak imaju istorijsku vrijednost za romanijsko područje.
 12. Knjigu "Dželati naroda mog" ne bi trebalo da pominjem u u kontekstu dobre knjige jer je ovo - jako loša knjiga. Prepuna je laži i neistina o srpskom narodu. Avdaginu knjigu sam nabavio iz jednostavnog razloga što želim da znam i drugu stranu medalje - šta o nama Turci misle.


Biser moje kolekcije je i telefonski imenik Sarajeva iz 1991/1992. godine. Obuhvata sve sarajevske opštine koje su imale 071 pozivni broj. Nešto mi govori da će ova "knjiga" imati neku vrijednost jednoga dana. Da napomenem i to da - ovu knjigu još nisam pročitao.
Idi na stranu - |listaj dalje|