fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 24634 - 09.07.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Zahvalnica donatorima


Ovom prilikom želim da se zahvalim svim donatorima, koji su svojim prilozima pomogli da uspješno obiđemo baku Šimšu i aleksandrovačke siročiće. Bez njihove pomoći, od nekih 380 evra, ove dvije akcije ne bi bilo moguće ostvariti.

Takođe želim da naglasim da su svi donatori koji su obećali novac isti dostavili do mene. Da još jednom napomenem da su za ove dvije akcije novčane priloge dali:

 1. Dragan
 2. Guma
 3. Mićo
 4. Milica
 5. Miner
 6. Mirke
 7. NenoCC
 8. Ognjen
 9. Vogošćanin Pravi
 10. Velimir V.
 11. Željko tj. moja malenkost


Takođe se zahvaljujem Velimiru i Srđanu, koji su bili i pravi inicijatori i organizatori akcije babi Šimši. Velimir je u Sokolac došao o svom trošku, a Srđan je (bez ikakve naknade) obezbjedio prevoz do Nišića.

Što se posjete Aleksandrovu tiče, posebno bih se zahvalio Mariji Maksić koja je u pravom smislu riječi bila organizator i koordinator akcije. Takođe se zahvaljujem i Snežani Korica i Vesni Ubović - Protić, kao i svim stanovnicima Aleksandrova koje su učinile mnogo toga da sve protekne u najboljem redu.

Ne treba zaboraviti ni "Vogošćanina Pravog", koji je predložio da na Mićin grob ponesemo cvijeće, što nisam imao u planu. On se čak i potrudio da finansira prekrasnu "suzu" koju smo kupili u Zrenjaninu.

I na kraju, hoću da se zahvalim i mome rođaku, Predragu Tomiću iz Novog Sada, koji me je pratio na mome putu kroz Srbiju i Republiku Srpsku. Moj rođo je uglavnom zaslužan što ste bili u prilici da vidite snimke iz Aleksandrova, koje sam već ranije postavio na YOUTUBE.

Kao što sam već ranije obećao, o ovim akcijama ćemo još dosta pisati. Ja sam se potrudio da djeca, a i baba Šimša, saznaju da su novac i pokloni od donatora, a ne od mene.

Što se moga učešća u akciji tiče, mogu samo da kažem da sam potrošio dosta više novca nego što sam sakupio. Koliko sam novca potrošio teško je odrediti.

Novac donatora je potrošen za paketiće u kojima su se nalazio novac ( po 200 dinara za svako dijete), žvakaće gume, olovke, plišane igračke, čokolade, bombone... Četrdesetak djece je dobilo paketić u vrijednosti od 4 evra. Pored toga, od novca donatora sam djeci kupio sokove, kolače, po jedan sladoled, kao i vijenac i svijeće za groblje.

Djeci sam podjelio i 20-tak majica (poklon od moje firme), kao i po jednu do dvoje igračke. Mislim da je vrijednost poklona koji sam im ja uručio od mene lično iznosio preko 400 evra. Najveću pažnju su privukli digitalni foto aparat, tri kompleta za pecanje (teleskopski štap, mašinicia i kutija sa priborom), jedna fudbalska i tri košarkaške lopte, minijaturni gusarski kovčeg, digitalni privjesci za ključeve, kutija sa kartama i kockicama za jamb, dvogled... Sem mnoštva karti i pribora za igru, bilo je tu i dosta interesantnih stvari za školu i zabavu. Jednostavno previše mnogo da bi se sve nabrojalo.

Moja zvjezda vodilja prilikom posjete Aleksandrovu je bila da sve poklone uručim djeci lično i da to ne bude u novcu jer isti (pogotovu kod mlađe djece) vrlo lako može završiti u džepovima njihovih staraoca.

Razgovor sa babom Šimšom, u trajanju od dva sata, sam snimao i na digitalni diktafon, tako da će donatori biti u mogućnosti da ga skinu sa ove stranice. Nažalost, ne mogu da ga stavim na raspolaganje svima, uglavnom zbog toga što nije za svačije uši.

I na kraju da se zahvalim Velimiru za opis posjete babi Šimši. Nadam se da će se oglasiti i Marija Maksić da napiše par riječi u vezi naše posjete Aleksandrovu. Međutim, ako se i ne javi biće joj oprošteno jer je sada u fazi preseljenja u novi stan pa možda još nema ni internet.Detaljnije snimke posjete Aleksandrovu ću staviti na raspolagane samo donatorima, u AVI formatu, na ovom serveru. Mislim da je snimak koji se trenutno nalazi na YOUTUBE sasvim dovoljan da se stekne utisak kako su se stvari odvijale u Aleksandrovu.

Eto, toliko za sada.

Idi na stranu - |listaj dalje|