fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 24569 - 16.06.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Uručeni pokloni aleksandrovačkim siročićima


Evo, kao što sam obećao, javljam vam se nakon moje posjete Aleksandrovu, gdje smo uručili oko 35 do 40 paketića djeci raspoređenih u hraniteljskim porodicama.

Djeca starija od 7 godina, njih oko 25, su dobili po jedan poklon paketić u kome su se u jednoj jako lijepoj kesici nalazili:

  1. paket guma za žvakanje iz Amerike
  2. olovka ili flomaster
  3. dvesta dinara


Pored toga od vašeg novca ( ukupno je potrošeno oko 180 evra ) je kupljeno i desetak flaša sokova, 50 plastičnih čaša, tanjiri i viljuške, kao i desetak flaša sokova. Na groblje smo ponijeli i 50 svijeća, kao i jedan vijenac (suzu) koji je bio poklon od Vogošćanina Pravog. Za potrebe druženja sa djecom sam kupio i desetak flaša sokova, a nakon povratka sa groblja sam ih od vas počastio i sladoledom. Nakon sladoleda djeca ožedne pa sam im kupio i vodu! :-)


Mlađa djeca, njih desetak, su dobili sve kao i starija djeca uz jednu malu igračku, kesu bombona od lešnika, jednu tablu eurokrema i štapiće sa eurokremom.

Od mene su djeca dobila kutiju baklava (poklon moje majke), kao i dvadesetak majica, kupljenih u inostranstvu. Pored toga djeca preko sedam godina su dobila i prigodan poklon, a među njima i:

  1. digitalna kamera - fotoaparat
  2. tri pribora za pecanje (teleskopski štap, mašinica i kutiju sa priborom
  3. fudbalska lopta
  4. tri košarkaške lopte
  5. minijaturni "gusarski sanduk" sa ključem
  6. muzička kutija
  7. ... još mnogo toga - ukupno 40 poklona


O svemu ovome još ću dosta pisati. Za sada mogu samo da kažem da je bilo super, a posebno odlazak na groblje. Djeca su vikala: "Kosovo je Srbija", "Srbija, Srbija... ", a pjevale su se razno-razne pjesme uključujući i onu moju "Crvena zvezda na nebu sja, Crvenu Zvezdu volim i ja... ".

Što se mene tiče, meni je bilo super. Kako Marija Maksić reče "Možda te svi nisu videli, ali su te svi čuli. Što se djece tiče, jedna djevojčica mi reče: "Ovo mi je najljepši dan u životu". Meni su ove riječi bile najveća nagrada!

O ostalim detaljima ću pisati kada budem imao više vremena.
Idi na stranu - |listaj dalje|