fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 24559 - 08.06.2010 : Velimir Adžić Ilijaš - best (1)

Krv, znoj i Eurosong


Moj dida sa Šolte je došao kod nas doma kod kuće. Ja i dida smo naveče igrali se na čovječe ne ljuti se na stoliću u primaćoj. Mama i tata su iz kauča i hotelje gledali Evroviziju. Mama je tati rekla: "Jadne ti su ove cure iz Feminema, majkuti božju! A baš im je super pisma! I namistili im, govna, da ispadnu, a! ? " Tata je rekao: "Strava i užas! Biće to teška nacijonalna katastrofa! " Mama je rekla: "Al' to je sve postalo ljuta politika, čoviče! Koma živa! Zajebu nas namjerno, samo zato šta smo Hrvati! " Tata je rekao: "Ma trista posto! Pogleaj samo u koju su grupu stavili Feminemice! Odma' se zna da nema šanse da ne ispadnu! " Mama je rekla: "Ma naravska stvar! Tačno se vidi da su nas namjerno odvojili od Srba, Bosanaca i Makedonaca! "

Onda sam ja dignijo glavu od čovječea i rekao sam: "A mama, a ja tu ništa ne berem! " Mama je pitala: "Šta ne bereš, sinak? " Ja sam pitao: "Šta tu ima loše ako su nas odvojili od tih Srba, Bosanaca i Makedonaca? " Mama je rekla: "Uzeli su nam sigurne glasove, sinak, razumiš! Kad su nas razdvojili i stavili u drugu grupu onda niko živ neće glasat za nas i sigurno propadamo! Jel sad bereš? " Ja sam rekao: "Berem! " Onda je moj dida rekao: "Ja se sićam da je tako isto već bilo jedne godine! " Tata je pitao: "Koje godine? " Dida je rekao: "Ne znam sad tačno koje! Al isto su nas tako razdvojili od Srba, Bosanaca i Makedonaca i ispali smo! A bila nam je najbolja pisma! Prvoligaška, ono, bez komkurencije! " Mama je pitala: "Koja to pisma, jebate? Kako je se ja ne mogu sitit, a sve živo pratim na estradi? " Dida je rekao: "Hej Slaveni! "

Mama je trgnila se u hotelji i dreknila je: "Daj, čako, stvarno si grozan! Pa nemoš takve bljezgarije govorit prid ditetom! " Tata je didi rekao: "Koji si ti stari bolesnik, jebate! Nemoš igrat ni čovječe ne ljuti se bez da bališ šporkarije! " Meni je uletilo čudilo na kvadrat. Ja sam roditelje pitao: "Ne kužim ništa, šta je to dida grubo reka? " Tata je okrenijo se prema meni i rekao je: "Dida govori o Jugoslaviji, a mi govorimo o Evroviziji! A to su dvi skroz različite stvari! Nemoj sa tim opterećivat svoj mali mozak! " Ja sam pitao: "A šta je to Jugoslavija? Isto neki festival? " Dida je rekao: "Otprilike! Jugoslavija je bila pisma od države! "

Mama je dreknila: "Čako! O'š više prestat srat! ? " Tata je isto koljački pogledao u dida. Dida je raširijo ruke kao da ne kuži bože tebe. Onda je tata meni rekao: "Jugoslavija je bila balkanska škovaca, eto šta je bila! Ljuta provimcija, razumiš! Tamnica naroda! A Evrovizija je, ono, evropski đir i evropska spika! I mi sad oćemo bit u evropskom điru, a ne u neko seljačkoj balkanskoj spiki! Ko oće balkansku spiku, eno mu je pa nek je nosi na Šoltu! Jel' to sad kjaro? " Ja sam klimnijo glavom.

Onda su mama i tata nastavili sa gledaonom Evrovizije. Samo ja sam njih pitao: "A jel' još postoji ta Jugoslavija? " Mama je rekla: "Ne postoji, bogu hvala! Odnija ju je lipi đava! " Ja sam pitao: "A šta joj se desilo? " Mama je rekla: "Propala je! " Ja sam pitao: "A kako je propala? " Tata je podviknijo: "Šta te boli ku***?! Oš nas više pustit da gledamo program?! " Samo mama je njemu rekla: "Pa objasni ditetu, čoviče, imaj malo strpjenja! Nije on kriv šta je mali i priglup! " Onda je tata meni rekao: "Okej! Propala je zato jer pošto je nama Hrvatima bila puna kapa da budemo više skupa sa Srbima, Bosancima, Makedoncima i ostalima, pa smo se onda lipo od njih odvojili, razumiš! Dopizdila nam je balkanska spika i uletili smo u evropski đir! " Ja sam pitao: "Na Evroviziju? " Tata je rekao: "Tačno! Na Evroviziju! " Ja sam pitao: "A zašto onda ti i mama kukate da su nas na Evroviziji razdvojili od Srba, Bosanaca i Makedonaca? " Dida se nakeserijo: "He-he-he, moj unukić... "

Tata je didu još jednom pogledao krvoločki. Onda je on okrenijo se prema meni da mi objasni. Tata je rekao: "Gledaj, sinak, malo je konplicirano, al' je ipak masu jednostavno! Ako nas na Evroviziji odvoje od Srba, Bosanaca i Makedonaca, ka šta su sad govna napravila, onda ne dobijamo dovoljno glasova i ispadamo iz komkurencije! A kad ispadnemo iz Evrovizije onda se udaljavamo od evropskog đira i vraćamo se nazad u balkansku spiku! " Ja sam pitao: "Tamo di su Srbi, Bosanci i Makedonci? " Tata je rekao: "Tačno! A mi oćemo evropski đir, razumiš, tamo di su Njemci, Švicarci, Francuzi i drugi pristojan svit! " Ja sam uletijo: "A to ne možemo ako nas odvoje od Srba, Bosanaca i Makedonaca? " Tata je rekao: "Igzaktli, bravo! Jer onda na Evroviziji ne dobijamo glasove i ispadamo! Jesi sad konačno ubra? "

Ja sam rekao: "Jesam! Kad nas razdvoje od Srba, Bosanaca i Makedonaca oće nas približit Srbima, Bosancima i Makedoncima! A da bi se mi šta više udaljili od Srba, Bosanaca i Makedonaca niko nas ne smi odvojit od Srba, Bosanaca i Makedonaca! Svako razdvajanje od Srba, Bosanaca i Makedonaca sili nas da budemo skupa sa Srbima, Bosancima i Makedoncima! Sve je logično! " Tata i mama su piljili u mene sa razrogačenim očima. Dida je keserijo se: "He-he-he, moj unukić... "

Tata je didi podviknijo: "Šta se ti ceriš, koji klinac?! " Dida je rekao: "Zato šta je moj unukić skužnijo najveću tajnu u povjesti historije! " Tata je rekao: "Ma šta drobiš, fosilac, koju tajnu? " Dida je rekao: "Zašto je propala Jugoslavija! " Mama je uletila: "A zašto je propala, majke ti? " Dida je okrenijo se prema meni i rekao je: "Reci im unukiću! " Mama i tata su opet zapiljili se u mene. Ja sam rekao: "Jugoslavija je propala zato da živi vječno!
Idi na stranu - |listaj dalje|