fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 24411 - 03.05.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Svijetu se ne može ugoditi


U ne tako rijetko na ovu stranicu dolaze i tkz. "negativci" koji pokušavaju da (zbog samo njima poznatih razloga) ogovaraju ljude koje ja izuzetno cijenim, a među njima i Velimira, Pravog, Minera, Lunu i mnoge druge.

Poruka za njih: vaše anonimne opaske ne objavljujem i ogovaranja me ne interesuju. Što se vaših komentara upućenih na moju adresu tiče, njih sa velikim zadovoljstvom objavljujem ali na njih i - odgovaram.

Ogovaranja od strane muslimana mi gode, prihvatam ih kao neki kompliment! Jer, srpski narod je mudro rekao da je važno "ne samo što se kaže, nego i ko to kaže".

Sa svih strana stižu i zajedljivi komentari u vezi par skromnih akcija koje vodimo. Ima i onih koji tvrde da sam se ja od vaših donacija čak i obogatio, mada sam za sada kroz svoje ruke "proturio" svega nekih šest do sedam stotina evra. Možda ovaj novac za neke od zlonamjernika i sitnih duša predstavlja neko bogatstvo, ali oni koji me znaju mogu potvrditi da sam ga uvijek imao na pretek. Svoj obraz ne bih prodao ni za kakvav novac, a kamo li za nekakav sitniš.

Pitanje za one kojima je novac važniji od duše: "Kako objašnjavate svo ono vrijeme koje provodim ispred kompjutera pišući o prošlosti, boreći se za pravdu i istinu, pokušavajući da se čuje i naš glas? "

Zabluda "sitnih duša" proizilazi iz neznanja da mnogi od nas na nadgrobnim spomenicima ne vidimo samo slike mrtvih, već u njima prepoznajemo lica braće i sestara, drugova, dragih nam rođaka... Naš neprijatelj se zove "Zaborav" i može se pobjediti samo akcijom i pisanom riječima, jer jaka riječ nikada ne umire. I zbog toga, molim vas da mi ne dirate u Velimira, Pravog, Jovu Pejića, Minera, Lunu i njima slične. Kada taknete u njih, takli ste u zjenicu oka moga!

Pojedinci idu u sasvim drugu suprotnost. Prigovaraju mi što previše publikujem stvari, insistiram na objavljivanju tačnih iznosa donacija, pravim preglede, crtam tabele. Po njima, brojeve ne treba objavljivati! Možda su oni u pravu, ali ne radim ja to zbog Minera, Pravog, Dragana Mumovića, Miće, Milice i svih onih koji su mi povjerili njihov novac. Radim ja to zbog "nevjernih Toma" i zlih jezika. Želim da sačuvam moj obraz jer mi je on najvažniji, jer dobro znam smisao one narodne "što jedna budala pokvari, stotinu pametnih ne može da popravi! " Eto, takav smo mi narod!

Treće opet progoni pitanje kakav je moj interes u svemu ovome!

Mi, preko kojih je protutnjao rat, možemo da razumjemo šta tjera običnog čovjeka da prsima juriša na rafale, da pogine braneći kućni prag. Mnogo nas je imalo (ne)sreću da preživi ratnu golgotu. Pokopali smo svoje najdraže, izgubili svoju godinama sticanu imovinu, ali bar nismo izgubili dušu! I danas otvorenom rukom pružamo novac za neku "višu stvar", koju naš neprijatelj naziva "velikosrpstvo" a mi je zovemo njegovanje uspomene na one koji su u temelje Republike Srpske ugradili svoje živote. Njegujemo dobrotu i Svetosavlje umjesto zlo među ljudima.

Mnogo je onih koji su spremni da ogovaraju! Ima tu i naše braće Srba širom svijeta, koji su dok smo mi u ratu gubili živote i mladost, pokazivali vrlo malo interesa za sve ono što se dešavalo u Bosni. Danas smo mi u situaciji da iz pečalbe šaljemo svoj, sa mukom zarađen novac, koga ni kod nas nema za bacanje, jer isti trebaju i naša djeca, pa i naši roditelji koji još uvijek žive u izbjeglištvu. Čak se i Aleksandrovo podjelilo na one koji nas vole i one koji nas ogovaraju. Jedni kažu da smo na Mićin parastos došli da "pijančimo" a drugi da mu "odamo počast".

Dragi moji prijatelji, ne moraju svi da shvate naše iskrene porive i ciljeve. Možemo mi biti ponosni što smo ovakvi a da nas drugi i ne tapšu po ramenu. Bilo da pišete istinu ili ste donator, treba da budete svjesni da radite jednu veliku stvar: borite se za našeg Miću i sve one "Miće" koji su životom kupili kartu za Vječnost, zemlju za koju ja još uvjek vjerujem da postoji.

Meni je jedino važna da donatori, tj. oni koji su mi povjerili svoj novac, budu zadovoljni sa načinom na koji ću ga ja utrošiti. Ukoliko nisu, ja sam spreman da im kompletan iznos vratim. Eto, ovom prilikom im to i javno obećajem!

A to što insistiram da sve bude javno, crno na bijelo, i što svaki donator (a i svi posjetioci) treba da budu upoznati sa strukturom troškova je nešto protiv čega ja ne mogu. Neću da me ogovaraju čak ni oni koji za to i nemaju pravo jer od njih nisam ništa ni uzeo.

Da još jednom, za sve one koji ne znaju čitati između redova, ponovim ono što su sami već odavno trebali shvatiti: "Mi, koji u ratu nismo žalili ni poginuti, pokušavamo da bar za Mića Vlahovića izborimo nešto po čemu će ga se narod sjećati čak i kad ne bude nas koji mu danas na grobu palimo svijeće... "

Konačno, za sve one kojima je najvažnije pitanje "kakav Željko ima interes u svemu ovome? " mogu samo da kažem da nije moja krivica što ih je Bog stvorio onako prazne pa im jednu te istu stvar moram sto puta objašnjavati. Zbog njih, malo kukolja u žitu, i važi ona narodna mudrost da se svijetu nikada ne može ugoditi.
Idi na stranu - |listaj dalje|