fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 24387 - 30.04.2010 : Sasa Ceda Srbija - best (0)

Treba govoriti istinu


Poštovani gospodine Tomiću, nisam bio do sada u prilici da Vam pišem. Hvala vam što ste se setili Miće Vlahovića i što ne date da ode u zaborav njegova hrabrost, ljudskost i rodoljublje. Pročitao sam izmedju ostalog i Vaš tekst o Mićinom detinjstvu. Pogodilo me je to, što nije istina, da je on u hraniteljskoj porodici bio mučen!!! Sa sigurnošću tvrdim da su hranitelji, majka Dara i otac Đorđe, gledali na ujaka Miću kao na svoje rođeno dete. Nikad nisu pravili razlike među decom, svima su pružali isto i koliko su mogli. Ujak je bio i ostao voljen u njegovoj porodici. To dokazuje i činjenica da i posle punoletstva nije napustio hraniteljsku porodicu, iako je imao pravo na to. Da je bio voljen dokazuje i to da je ubrzo posle ujakove pogibije, deda Đorđe doživeo infarkt i preminuo. Umro je od tuge za njim. Baba Dara je do kraja života pričala o ujaku Mići i patila za njim kao za rođenim detetom.

Nije istina da nije imao svoju porodicu, imao je i još uvek ima nas, ali tužna je činjenica da mi više nemamo njega, i da smo ga izgubili za sva vremena. Ponosan sam što sam imao čast da mi on bude ujak i da odrastam uz njega. Mi smo bili i ostali njegova porodica, prihvatili smo ujaka Miću kao rođenog, a tako je i on nas prihvatio. Ja sam bio jako mlad kad je on poginuo, do tada a i dugo posle tog tužnog događaja nisam znao da mi nije rođeni ujak - to pitanje se nije pokretalo jer niko na njega nije gledao drugačije nego kao na rodjenog. Ne treba kaljati uspomenu na njegove roditelje (hranitelje), jer kolko je to nas povredilo verujem da bi i njega, da je živ. A kamo puste sreće da je on sada živ i međju nama, da ne čitam o njemu na internetu, već da odem do njega i ispričam se sa njim. Ne treba vređati ljude koji su mu pružili dom i porodicu, kakvu takvu, ali je imao porodicu i nije bio sam bez igde ikoga. Još će ispasti da je majka koja ga je ostavila (iz kojih razloga i zašto neću da ulazim u to i da sudim o tome, niti da vređam ženu koju ne poznajim i ne znam kakve su je muke na to naterale) bolja od ljudi koji su ga prihvatili, zavoleli, voleli, vole i voleće ga dok god postoje. Ujak Mićo je bio veliki Srbin, junak i heroj, a pre svega veliki čovek i to nas teši i pomalo ublažava bol što ga nema među nama već skoro 16 godina. I vređa kad se nešto napiše o njemu i njegovoj porodici a što nije istina. Nadam se da ćete ispraviti taj deo tekasta, ako ne zbog nas onda zbog ujaka Miće Vlahovića neka počiva u miru. Pozdrav i svako dobro!

Poštovani,
ne bih ulazio u detalje i dalje diskusije o mladosti Miće Vlahovića. Bar ne preko interneta! Međutim, spreman sam da sa da se upustim u malo dublju analizu priče o Mićinom djetinjstvu, i podataka koje sam saznao od nekolicine njegovih poznanika, prijatelja, drugova, saboraca... Neke stvari bi te mogle i iznenaditi, a možda nešto i naučiš. U jedno sam siguran - ništa nisam izmislio, pa mi je utoliko draže što se javi i ti sa tvojom pričom.

Mogu da ti obećam samo još jednu stvar. Ponovo ću porazgovarati sa mještanima Aleksandrova da još jednom provjerim sve ono što je nisano. Ukoliko postoji i najmanja sumnja u istinitost nekih detalja spreman sam da ih izbrišem - istine radi.
Idi na stranu - |listaj dalje|