fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

luna - 24316 - 14.04.2010 : Luna - best (0)

Vikić i njegovi specijalci


U školu na Vracama nije došla ta ekipa Yutela. Logično je da im iz razloga naše bezbjednosti nismo dozvolili da snimaju niti da dođu. Kasnije je neki novinar iz Duge dolazio i snimao iako većina nas nije bila raspoložena za propagandu jer smo već tada imali mrtve u svojim redovima.

Vikić i njegovi specijalci taj dan kad je oslobađana škola MUP-a na Vracama nisu učestvovali u tim dejstvima i nisu se sukobili sa nama. Oni su negdje u popodnevnim časovima krenuli preko Širokače, prema nama. Taj put u stvari vodi od Širokače, iznad ograde jevrejskog groblja i ispod kasarne Bosut, pa izlazi iznad spomen parka na Vracama i dolazi sa leđa školi MUP-a.

Ja sam bio određen da sa pet ljudi spriječim eventualni napad sa leđa. Međutim, prije nas ih je dočekao Slavko Aleksić sa svojom grupom koja je tada brojala desetak članova. Tu su bili Todorović, Pandurević, Jugović, Pedja Ždrale... Oni su ih sa razvučenim zoljama natjerali da se vrate nazad preko Širokače i niko nije upotrijebio vatreno oružje.

Eto to je taj pokušaj Vikića da nas napadne sa leđa. Kasnije je Sakib Puška sa svojom grupom uletio preko Jevrejskog groblja i u prvim kućama na našoj strani uhvatio nekoliko starijih civila i pobio ih. Jednog Srbina je odveo do pola jevrejskog groblja, vezao ga za spomenik i ispalio mu zolju u glavu.

Nakon toga smo mi iz Specijalne organizovali odbranu na Jevrejskom groblju sve do momenta kada je Slavko Aleksić ojačao dovoljno da samostalno preuzme taj bok odbrane koji je uspješno branio do kraja rata.
Idi na stranu - |listaj dalje|