fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

raspad_juge - 24260 - 05.04.2010 : Nenocc - best (0)

Treba gledati u budućnost


"Bez obzira kojoj vjeri pripadali, ne treba da gubimo vjeru u ljude! " To nam upravo pokazuje Darijevo javljanje iz Splita.

Treba da budeš veliki čovjek da bi napisao onako lijep komentar. Ne želim da propagiram bratstvo i jedinstvo, bolje je da budemo dobre komšije, ili kao što bi Dario rekao "dobri susjedi".

Najljepše godine života sam proveo u Hrvatskoj, imao prekrasne prijatelje, devedeset posto Hrvate, i morao da odem početkom devedesetih. Ipak ih ne mrzim! Svake godine odlazim na Hrvatsko primorje - sjeverni Jadran i ne znam dali bih se sigurnije osjećao južnije od Paga jer znam da mnogi naši koji dođu sa svojim autom, kući se vraćaju autobusom, ponekad isprebijani.

Nadajmo se da će za koju godinu biti više Darija i da će manje auta sa srpskim tablicama završavati u Jadranu. I da će manje da nas biju.
Puno je mladih iz Zagreba koji dolaze vikendom u beogradske diskoteke i splavove trošeći pri tome po par stotina evra. Neka ih, dobro nam došli.

Mi ćemo tek da živimo u miru sa muslimanima kad budemo komšije, a ne u jednoj duboko podjeljenoj državi. Ne znam dokle će da insistiraju na cjelovitosti Bosne i Hercegovine, a pri tome negirati zločine koje su počinili. Za počinjene zločine treba da se sudi, što se dešava kod nas i donekle kod Hrvata, ali nikako kod muslimana. Oni su ratovali sa cvijećem!

Treba da oprostimo, ali i da ne zaboravimo. Ne treba živjeti u prošlosti, treba da gledamo u budućnost.

Budi mi pozdravljen Dario,
Nenocc
Idi na stranu - |listaj dalje|