fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 24254 - 04.04.2010 : Zoran Mirke Melbourne - best (1)

Siročići


Hristos Vaskrse braćo Srbi širom svijeta a i šire!

Samo da se prijavim povodom ove akcije za siročiće.

Željko, ti mi opet javi kako, kada i gdje da uplatim novac za tu akciju. Od mene ova akcija ima 40 evra.

Zbog cijene bankovnih usluga prilikom uplate novca na račune 'preko bare', ja ću da uplatim 40 evra. Znam da Željko predlaže i insistira na donaciji od 10 evra po pojedincu ali meni to nije isplativo. Za akcije od 10 evra ili tome slično ja uvijek dajem više. Ne činim ja to da bih ja bio 'bolji' ili 'veći' donator od bilo koga na ovoj stranici, ili ne daj Bože da nekog ponizim ili omalovažim što taj neko daje 10 a ja 40 ili tome slično. To mi zaista nije namjera! Još manje to činim zato što imam 'viška' novca. Imam ja i moju malu djecu i porodicu a pri tome nisam miloner nego samo jedan prosječan po širokom svijetu rasijan Srbin. Jednostavno, ne ide mi da ja pošaljem tj. uplatim 10 evra pomoći za bilo koju akciju a da pri tome platim skoro 20 evra bankovnih usluga. Što ne ide, ne ide.

Željko, takođe predlažem i nudim da mi omogućiš da uplatim novac na tvoj račun ili bilo gdje drugo gdje ti to kažeš pa ti odatle uzimaj za koju god akciju hoćeš.

Npr. ja mogu da uplatim tebi 100 evra na račun. To će mene da košta oko 120 evra. Od tog novca možemo da podržimo 10 akcija od po 10 evra. Ako ja uplaćujem u 10 različitih transakcija za 10 akcija to mene kosta 100 evra u donacijama i 200 evra u bankovnim uslugama. To je 180 evra bačeno u vodu. Siguran sam da tih 180 evra može biti od veće koristi na primer majki Šimši itd...

Nadam se da me razumijete.

Još jednom - Hristos Vaskse - Voistinu Vaskrse!

RE: Siročići

Mirke,

kao prvo, cijenim tvoju velikodušnost i dobrotu, i znam da su tvoje namjere iskrene i poštene tj. nije ti cilj da prebaciš nekoga sa svojom donacijom. Na tvojoj donaciji, u ime djece, ja ti od srca zahvaljujem.

Apsolutno se slažem, i mogu ti reći da sam veliki pobornik toga da se banke ne bogate na moj račun. Zbog toga, pošto u Melburnu ima još osoba koje u uključeni u akciju slanja novca za majku Šimšu, predlažem njima da novac pošaljete zajednički, tj. postoji mogućnost da oni prvo uplate na tvoj račun, a onda ti pošalješ sve kao jednu uplatu. Ja za tebe lično garantujem, pa ako se novac "izgubi" prilikom slanja, ja ću ga nadoknaditi.

Sav novac, namjenjen i za majku Šimšu i za siročiće, možeš poslati na adresu osobe čije ime sam ti ime poslao. Mi na taj način štedimo na bankovnim troškovima, a isti ćemo naknadno rasporediti.

Što se slanja novca tiče, ja tu nemam neko bogato iskustvo jer ja u Beogradu imam svoju "banku", tj. sestru Branu, pa kad mi zatreba nešto novca ja od nje pozajmim. Tako je npr. bilo kada sam trebao da Nedeljku Žugiću dam 40 evra za mene i Vogošćanina Pravog. Jednom godišnje ja, kao i svaki dobar brat, "izmirim račune" i onda idemo ponovo iz početka.

Donatori iz Kanade ne plaćaju nikakvu proviziju jer uplaćuju novac na bankovni račun. Sa donatorima iz SAD-a je malo drugačija situacija ali se nadam da ću i to riješiti, pa će i to biti besplatno. Za sve one koji novac šalju u evrima ne postoji bolji način, ili bar ja ne znam za njega. Banke traže svoje! Međutim, uvijek postoje i neke "rupa u sistemu" pa ako neko do posjetilaca stranice zna neki jeftiniji način slanja novca uz minimalnu proviziju, bio bih mu jako zahvalan da mi to malo pobliže objasni.

Iteresantno je i to da se većina donatora iz Evrope snašla pa će novac uplatiti iz Srbije ili Republike Srpske, jer je kako "NenoCC" napisa "najbitnije odakle ga šalješ". Neki će opet poslati novac roditeljima, pa će oni da isti uplate na račun našeg primaoca. U svakom slučaju, za sve one koji na ljeto dolaze u Beograd, meni bi bilo jako drago da se sretnemo i upoznamo.

U ovom donatorskom poslu ima jedan apsurd, tj. da sam tražio donacije od 50 evra po osobi javilo bi mi se možda još tri osobe sa namjerom da pomognu siročiće, kako zbog njih tako i zbog sela i akcije preimenovanja Željezničke ulice u Ulicu Miće Vlahovića. Na ovaj način bismo vjerovatno skupili oko 200 evra. Sa druge strane, uz donaciju od 10 evra, vrlo je moguće da bi mi se javilo bar desetak donatora i mi bismo tako skupili bar 120 evra. Kažem "apsurd" jer za mene je veći uspjeh sakupiti stotinjak evra od deset donatora, nego dvjesta od tri dobrotvora. Sa druge strane, finansijski gledano za djecu je bolje da se sakupiš što je moguće veću količinu novca.
Idi na stranu - |listaj dalje|