fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 24245 - 03.04.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Aleksandrovački siročići


Sjećate li se one moje reportaže iz Aleksandrova, pod nazivom "U kući aleksandrovačkih siročića"? E pa, i ove godine namjeravam da odem da ih posjetim, ne samo zbog toga što želim da još jednom obiđem grob Miće Vlahovića, nego i da obavjestim mještane Aleksandrova da još uvijek podržavamo akciju preimenovanja Željezničke ulice u Ulicu Miće Vlahovića. Konačno, podjednako mi je važno da se ponovo sretnem sa mojim malim prijateljima: Marijom, Lukom, Marijanom, Marinom, Sergejem i ostalima.Aleksandrovo - nasmijana Marija, Marina i MarijanaOvom prilikom sam se potrudio da za svakog od njih obezbjedim i po par skromnih poklona: po jednu lijepu (novu) majicu ali i niz drugih stvari za koje želim da ostanu iznenađenje. Pomislio sam i to da bi u ovoj akciji i vi mogli da učestvujete, tako što bi za svako dijete obezbjedili pet do deset evra, u zavisnosti od broja zainteresovanih.

Napominjem da je moj udio u ovoj akciji daleko veći, ali ne želim da da akcija bude samo moja, tj. želim da je podjelim sa vama. Za ovu priliku sam kupio i video kameru koja snima filmove visoke rezolucije i koja pritiskom na jedan taster stavlja filmove na YOUTUBE. Na ovaj način će mi biti mnogo lakše da ovo izuzetno iskustvo podjelim sa vama.

Zamislio sam da svako dijete "iz šešira" izvuče po jedan bedž sa imenom svog donatora, i da ga nosi u toku čitavog našeg susreta u Aleksandrovu. Ovom prilikom namjeravam da djecu povedem i na grob Miće Vlahovića, i da malo pričamo o njemu.

Snimak našeg susreta ću da stavim na YOUTUBE, tako da ćete svi moći i da vidite dijete koje je dobilo vaših deset evra.

Napominjem i to da nemam namjeru da sakupim neku veliku količinu novca. Prošli put sam se susreo sa desetak djece, pa ne vjerujem da će ih i ovaj put biti mnogo više. Zbog toga su donacije i dalje ograničene na 10 evra. Siguran sam da ćete, nakon što pogledate film na YOUTUBE, biti izuzetno zadovoljni što ste se uključili i u ovu akciju.

Neka ovo bude i prilika za sve one koji žive u inostranstvu, a koji nemaju mogućnosti da izađu na grob Miće Vlahovića, da to za njih urade aleksndrovački siročići. Da vas podsjetim, i Mićo Vlahović je bio jedan od njih!

Oni koji učestvuju u akciji za majku Šimšu novac mogu da pošalju na isti način a prema instrukcijama koje su danas dobili od mene. Ipak, zamolio bih ih da se SVI koji se odluče da pošalju neki prilog za ovu akciju upišu i na ovu stranicu.

Vaskrs je praznik davanja, tj. vrijeme u kome treba da svojom dobrotom speremo zlo u ljudima. Zbog toga, vjerujem da bi svi, sa vremena na vrijeme, trebali učiniti neko dobro djelo: dati prilog u Crkvu ili pomoći one koji žive gore od nas. Jer, daće Bog kada nam je loše da nam krene bolje, a kada nam je dobro da i dalje bude onako kako nas je Bog blagosiljao!Aleksandrovo - topla dobrodošlica
Idi na stranu - |listaj dalje|