fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

nisici - 24238 - 02.04.2010 : Jovo Pejić NišIćI - best (1)

Još o 'slavnoj' Nišićkoj


U postu 24228 gospodin Velimir je pojasnio zašto je ono "slavna" stavljeno pod znakove navoda. Malo je takvih jedinica bilo.

Komadant Slavo nije baš u potpunosti na svoju ruku formirao jedinicu. Možda je to izvedeno mimo volje opštinske Centrale ali imao je on zeleno svjetlo glavne centrale Civilne esdees zaštite. Mnogo je volio svoju funkciju, nosio čin pukovnika a uživao da ga oslovljavaju sa "vojvodo". Pri tome nije bio vojni obveznik, što ne mijenja stvar, jer ni Arkan ni Mauzer nisu služili rok u JNA.

Od vojne knjižice i sadržaja iste u to doba bila je važnija ona trobojna i sadržaj iste. Sva komandna mjesta, s' vrha do nivoa komandira odjeljenja, popunjavana su isključivo članovima Civilne zaštite. Onaj ko se nije na vrijeme (1991. ) uključio u Civilnu zaštitu, pa ako je još koju progovorio protiv iste, mogao je očekivati da kod zaduživanja naoružanja od Crnog (brata vojvodina), šefa Kriznog štaba, dobije tandžaru sa 80% nagriženom cijevi i komentar "nisi ni ovo zaslužio".

Što se tiče Velimirove opaske o odlikovanjima, ne bih puno da "šiljim" stvar. Bilo pa prošlo. Poznajem jako dobro jednog momka koji je 1994. godine od komandanta VII bataljona predložen za zlatnu medalju za hrabrost ali nije imao sreće da prođe "ilijaški filter" kako bi istu i okačio.
Idi na stranu - |listaj dalje|