fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 24235 - 01.04.2010 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Balkanska pravila


Danas kada se prisjetim života koji sam imao u Jugoslaviji i života koji danas ljudi imaju u Bosni, ja silno žalim za onim starim vremenima, bezbrižnim djetinstvom i slobodom koju sam imao u mladosti. Izgubio sam prošlost, imam lošu sadašnjost a sve mi se čini i mračnu budućnost.

Teško da me danas iko može izvući iz mraka u koji sam zapao u prethodnom ratu, ne zato što ja to ne želim, nego zato što nas mrak u kome se nalazimo pritiska već vjekovima i ne može ga rastjerati par filozofskih rečenica napisanih na ovom forumu.

Sve pokušaji da se ugasi mrak koji je tinjao u nama uništio je Alija Izetbegović koji je žrtvovao mir da bi bio vladar nezavisne Bosnu i Hercegovinu i sa tim ponovo upalio mrak u svim građanima te države. Taj mrak neće niko ugasiti ni u meni ni u mome djetetu a možda ni u njegovom nerođeno djetetu. To isto mislim, da i u drugim narodima u Bosni, niko ne može ugasiti mrak. Upravo zbog toga mislim da je najbolje da se u miru podjelimo i da živimo svako na svojoj livadi, i da svako pase svoju travu.

Evo i zašto ovako mislim. Ko danas priča o Bugarima i Italijanima, koji su bili fašisti. Šta me briga za njih jer oni žive u drugoj državi.

Spreman sam družiti se sa svakim, ali kuću da djelim sa nekim nisam baš spreman. Narodi u toj državi se nisu pokazali da mogu biti zajedički gospodari. Jedan mora da prevlada a drugi će sam napustiti taj dom zbog terora koji ce doživiti od gospodara.

Postovani ZuZ, pročitah u tvom tekstu komentar za čast pa čast se ne mjeri ko za koga navijas, kako si ti ovde pokušao da aludiras na moj komentar, ja sam pokušao da objasnim koliko sam spreman žrtvovati sebe da pomognem nekom ko je u nevolji, bez obzira kojoj naciji i vjeri pripada a ja sam svoju čast pokazao u proteklom ratu i to znaju dobro moje bivše komšije i sugrađani.

Ili nisi svati moju poruku ili je ne želis shvatiti pa je tumačiš kako ti odgovara.

Evo, danas je Srbija sa deklaracijom o Srebrenici napravila prvi korak u gašenju mraka, da vidimo kako će reagovati Bošnjaci i Hrvati, hoće li to primiti kao dobronamjernost Srbije ili će pokušati da to zloupotrebe u svoju korist, kao što su to radili decenijama.

To je prilika da se gasi mrak a ne pokušaj gašenja Republike Srpske, sa lažnim bratstvom i jedinstvom i zajedničkim ciframa o poginulim u proteklom ratu. Pokušavaju spasiti cjelovitu Bosnu licemjerstvom, a to im otvara realne mogućnosti širenja zelene transverzale po čemu je u ona davna vremena sportski centar u Sarajevu i dobio ime "ZETRA".

Sve je to mrak koji se ne može lako ugasiti, samo Bošnjaci mogu da ga ugase jer se od njihovih političara i političkih ideja mrak i upalio.
Idi na stranu - |listaj dalje|