fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 24219 - 30.03.2010 : Kiki aco Lazo Bih - best (0)

Historija za gospodju Inu


Smatrao sam za dužnost da odgovorim izvjesnoj gospođici Ini iz Švedske po pitanju "historije".

Draga gospođo, ako niste znali istorija je nauka života pa ako nju ne poznajete niste se trebali ni roditi a pogotovu ne javiti na ovaj naš forum. Daješ neke komentare kao "nema narod šta da jede" i "pobila bi političare"... Nisi nam ništa novo rekla, a pogotovu otvorila oči. Vidim da ti smeta nacionalna podjeljenost, a zatim i naše diskusije o porijeklu tj. ko je od koga nastao. Ne znam zašto bi to kome smetalo? Pogledaj malo porodično stablo pa ćeš otkriti i svoje porjeklo, ukoliko se ne bojiš da saznaš istinu jer ona najviše boli.

Počela si sa "velikim" i "malim" Srbima, Hrvatima pa i muslimanima... U Bosni, u kojoj ja živim, bi trebalo da postoje tri ravnopravna naroda, ali u Bosni nema ravnopravnosti. Navešću ti i jedan primjer: za ratne zločine počinjene u Bosni Srbi su dobili na stotine godina zatvora, Hrvati samo 150 a muslimani samo neku sitninu. Sramota! Srbi su imali dugu i bogatu istoriju i u svim ratovima su bili na pravoj strani.

Znamo mi dobro gospođo Ina da narod koji nema svoje istorije nema ni kulture a ni države. Istorija moga naroda je davno napisana i obrađena kroz mnoga književna djela poput Njegoša, Vuka i mnogo drugih...

Pričate o klanju i ubijanju? Vrlo dobro znamo ko je izvodio vjerske rituale pogubljenja zarobljenih vojnika. Naravno, vaši mudžahedini. Eto, to je vaša "historija". A što se moga naroda tiče, istorija se ponavljala svakih 50 godina je on doživljavao zločine i progone. Znamo da historiju ne pisu pobjednici već da je kroji svako, i to kako im odgovara.

Treba da vam je jasno da je u 2. svjetskom ratu na prostorima NDH živjelo oko 3 miliona Srba. Vrlo dobro znate kako su oni prošli u tom ratu. Upravo zbog toga i ne želite da to i drugi znaju, pa zbog toga negirate postojanje ovoga foruma srba znate vli kako su ti ljudi prosli ako neznate to je zato sto nezelite da znate vama neodgovara ikako postojanje ovakvih foruma. Ja ipak mislim da je za vas najbolje da se više ne javljate. Umjesto toga biste trebali da učite malo više tu vašu "historiju".
Idi na stranu - |listaj dalje|