fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 24193 - 26.03.2010 : Zuz Sweden - best (0)

392


Na preporuku jednog prijatelja, počeo sam posjećivati ove nesrećne stranice. Do sada sam izbjegavao da komentarisem bilo šta, jer, strah me je da ću uznemiriti nekoga ili da će drugi uznemiriti mene. A ja ne volim ni jedno ni drugo! Ne pripadam ničijoj opciji i ne priznajem nista osim života. To je moja jedina svetinja!

Rodjen sam i živio sam u tim začaranim planinama, poznajem mnoge spomenute i nespomenute ovdje. Ovaj broj od 392 me je natjerala da reagujem. Koliko ih je još poginulo? Koliko ih je još koji nisu bili vojnici, a ubijeni su? Kada ćemo sakupiti hrabrosti, ljudskosti, obraza, da ovim brojkama dodamo i brojke naših Hrvata i naših muslimana? Kada ćemo se usuditi da otvorimo oči i sagledamo sav užas našeg poraza?

Kasnije, ako mi dozvolite, pitaću za neke moje jarane, prijatelje, sa kojima sam proveo moju mladost. Ako nekome to nešto znači, musliman sam, zauvijek će me boljeti da je neko povjerovao da sam mu ja neprijatelj i pisaću o sebi, o razmišljanjima koja me proganjaju. O ratu koji se vodio, a i danas vodi u meni.

Da vidim ima li još neko kao ja!

Pun sam sumnje, kao i većina ovdje prisutnih, pitam se ima li svrhe ovo sto započinjem, ipak...

Ako Vam i ne treba neko ovakav, razumjeću, svašta je meni pod kapu stalo a još ništa naučio nisam.

Ovo bi bio moj nekakav uvodni pozdrav, prvo javljanje na ovoj stranici. I nadam se da ćemo se čitati još dugo!

Poštovani,

takvi kao ti nam doista trebaju! Drago mi je da si se oglasio. I sve mi se čini da je "pod tvoju kapu" stalo mnogo više nego u jedno manje selo. Jer da nije tako, rata ne bi ni bilo.
Idi na stranu - |listaj dalje|