fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_razno - 24176 - 25.03.2010 : Miroslav Spiric - best (0)

Dokumentacija za penziju za Vogošćane


U toku 2002. godine sam prikupljao dokumetaciju za penziju. Kad sam otišao u Višegrad, gde se tada nalazila ratna dokumentacija opštine Vogošća, i tražio potvrdu o učešću u ratu, zaprepastio sam se kad sam vidio da mi je upisan samo period od 4. aprila 1992. do 1. maja 1994. godine. Negdje u avgustu 1995. godine sam išao na ljekarsku komisiju u domu zdravlja u Vogošći i dobio rješenje o oslobađanju od civilne i vojne obaveze. S obzirom da sam 13. juna 1996. godine od strane bivših komšija istjeran iz svoga stana i jedva spasio živu glavu, nisam sa sobom ponio nikakve dokumente pa ni to rješenje.

Tačno je da nisam bio u rovu ni na liniji, ali radio sam u komandi Bataljona ono što sam znao i mogao, ali sam uvrijeđen i nezadovoljan, jer znam dosta ljudi u Semizovcu kojima je upisano učešće u ratu od 4. aprila 1992 pa do potpisivaja Dejtonskog sporazuma, a isti su se krili po kućama ili radili privatne poslove. Sada se vode kao borci prve kategorije.

Sada pokušavam da nađem to riješenje koje bi moralo biti u arhivi vojnog odsjeka, ali niko ne zna da mi kaže gde se sada nalazi ta dokumentacija. Da li mi neko može pomoći po tom pitanju?

RE: Dokumentacija za penziju za Vogošćane


Odgovor:

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske
Vuka karadžića 4
78000 Banja Luka,
E-mail: mpbŽmpb. vladars. net
Idi na stranu - |listaj dalje|