fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

profiteri - 24160 - 23.03.2010 : Kiki aco Lazo Bih - best (2)

Ratni porfiteri


Na početku rata ih je bilo malo, ali su kako je vrijeme odmicalo, počeli da niču kao gljive nakon kiše. Riječ je o ratnim donatorima.

Sve naše komande su, još od početka rata, imali svoje ljude od povjerenja, tj. narodski rečeno osobe za mutne poslove. Žalosno je šta su sve ti naši donatori nabavljali. U početku su nabavljali kupus i stoku, a mi obični borci smo samo nijemo gledali šta se oko nas dešava. Borba za ratno tržište je počela na gotovo svim linijama fronta. Švercovalo se sve i svašta, a kada bi se neko upitao šta ti ljudi rade brzo bi bio ućutkan. Rat je buktao a naši hrabri donatori su se bogatili. Za male pare su kupovali svoje pravo da ne idu u smjenu u planinu i ostale linije, da bi se oni mogli polako ali sigurno bogatiti. Ako bi koji pao u biznisu, kao nagradu je dobijao raspored u pozadini ili auto bazama. Neki od njih su se vodili u najelitnijim jedinicama, a osvajali su samo kafice, auto djelove i cigarete. Cigaretama su se kupovali sve i svašta. Zato naši pretpostavljeni nisu znali ništa, niti su po tom pitanju preuzimali ikakve mjere.

Danas su ti naši hrabri donatori ugledni domaćini i biznismeni. Međutim, za mene su oni obicni psi rata tj. ratni profiteri. I ništa drugo! Zbog tig naših donatora i ljubimaca naših komandanata mi smo iz rata izašli sa 78. 000 boraca prve kategorije. Isto pravo su ostvarili i oni što su nosili hranu, cijepali drva, stražarili u komandama, kao i mi što smo išli na metak i borili se pošteno i časno. Žalosno, nema šta!
Idi na stranu - |listaj dalje|