fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 24153 - 22.03.2010 : Feniks Republika Srpska - best (0)

Gdje je nestalo oružje?


Slušajući sinošnji podatak na centralnoj informativnoj emisiji stekao sam utisak da naša vlast konačno počinje da razmišlja o nekim veoma bitnim stvarima koje bi nažalost mogle da imaju veoma štetne posledice.

Zabrinutost je iskazana za naoružanje iz predhodnog rata koje su određene firme iz federacije imale obavezu da unište, jer je skoro svo zaostalo "zastarjelo" naoružanje iz ugašenih kasarni i koje je nakon rata predato od strane demobilisanih boraca završilo u skladištima pomenutih firmi. Međutim, količina predatog oružja drastično je manja u odnosu na isporučenu količinu pretopljenog metala a preostale potrebne količine oružja, eksploziva i minsko-eksplozivnih sredstava nedostaju na stanju.

Informaciju koju su juče dobili od ministra odbrane Selme Cikotića i ostalih zaduženih za pomenuto pitanje je veoma zabrinjavajuća jer "nemaju" informacija i preciznih podataka o tačnoj količini uništenog naoružanja mada navode da je dosta pomenutog poklonjeno, ne navodeći precizno kome i što je neshvatljivo ne obrazlagajući ko je dozvolio da se promjeni obavezujuća odluka o uništavanju cjelokupne količine oružja.

Pretpostavljam da su mnogi i iz naše vlasti umješali prste u trgovinu oružja van BiH ali možda nisu bili svjesni da im je to neko svjesno dozvolio kako bi sada bili ućutkani za pitanje šta je sa nedostajućim pomenutim sredstvima koja su završavala unutar Federacije.

Pored velikog broja inostranih islamskih fanatika koji su ostali u BiH nakon rata, javljaju se u sve masovnijem broju i vehabiski pokreti koji prave svoje izolovane teritorije nad kojima skoro niko nema nikav nadzor niti kontrolu šta rade i kakvi su njihovi ciljevi.

U određenim područjima (u mjestima koje sada ne želim da navodim) a koja se nalaze u graničnim područjima sa RS, određena lica osnivaju privatna lovišta i često ulaze u naše teritorije ne štedeći municiju a sve pod izgovorom ljubitelja prirode i lova, interesantno je da se među "lovcima" nalazi i dosta mladih lica.

Šta se dešava i da li i mi treba da osnivamo takve lovačke grupe sa momcima koji nisu imali priliku da saznaju šta je vojska i koji sa svojih 30 godina ne znaju šta je puška a pogotovu nešto više od toga. Ostaje nam da se zapitamo o svemu pomenutom jer vrlo često gledamo samo ono što nam je u veoma uskom vidokrugu, međutim ponekad treba da se popnemo i na brdo i pokušamo vidjeti šta ima i sa druge strane brda.
Idi na stranu - |listaj dalje|