fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 24051 - 12.03.2010 : Jasna Sokolac - best (0)

Grobovi nikada ne griješe


Već 16 godina Jela Đuričić, 86. - godišnja starica iz Sokoca, svakoga dana obilazi grobove, svoja dva sina i muža, koji su poginuli za RS, pali svjeće za pokojnike i moli Boga za zdravlje kćerke i četvoro unučadi, te za zdravlje premijera RS, Milorada Dodika i njegove porodice.

Nakon strašnog gubitka članova njene porodice, najveću podršku baka Jela, kaže, osjetila je od Vlade RS, koja joj je obezbjedila krov nad glavom.

Suze majke Jele, ne prestaju da teku, jer tugu za izgubljenom djecom, svjedoči starica, vrijeme ne liječi.

"Šesnaestog septembra 1992. godine poginuo mi je muž Borko, a za mjesec dana, devetnaestog oktobra, sin Milomir. Pošto nisam imala para, pitala sam sveštenika da mi odobri da obojici skupa izdam godišnjicu. I odobrio mi je. A onda stiže još jedan zao glas. Javiše mi petnaestog novembra 1993. godine da mi je poginuo sin Milan" - prisjeća se tužna starica.

Baka Jela dodaje da su kćerka i četvoro unučadi sada jedina svjetlost njenog života. Moleći se za njihovo zdravlje, kaže, svaki put pomene i porodicu predsjednika Vlade RS, Milorada Dodika.

"Volim ga kao da mi je najrođeniji i zbog toga njemu i njegovoj porodici palim svijeće za zdravlje. Imam želju da mu lično, na svemu zahvalim" - rječi su bake Jele.

Iz lista "Informator", septembar 2008. godine

Jasna,

hvala ti za ovu priču. Neko šesto čulo mi je govorilo da Jela ima na Sokocu kćerku, ali nisam htio da nagađam.

Ako ti je poznato, molim te da napišeš na kom ratuštu su Borko, Milomir i Milan poginuli i gdje su živjeli!
Idi na stranu - |listaj dalje|