fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 23983 - 07.03.2010 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

Vojničko groblje


Svaka čast Raletu Kovač na ovakvoj intervenciji. Tako bi trebali svi koji znaju za neke promjene da ih jave na ovakav način.

Međutim, ja želim da kažem sljedeće:

Moji podaci o sahranama poginulih boraca Ilijaške brigade temelje se na dokumentaciji Brigade prije izlaska Srba iz Ilijaša i prije ukidanja Ilijaške brigade.

Niko mene ne obavještava niti sam ja ta ličnost koju treba obavještavati o promjenama. Ovi spiskovi su jedna dobra osnova da ponuka i druge da javljaju promjene, evo ovako kao što si to Ti uradio.

Praveći sada svoje spiskove ja sam kontrolisao na stranici "Groblje SRK" koji su borci preneseni u Vojničko groblje u Sokocu.
Normalno, tamo nisam mogao naći Milorada Save Trifković koji je prenesen u groblje Dikalji-Romanija i Raska Krste Košarac koji je prenesen u Višegrad.

Previdio sam Milivoja Novice Lakić. Za Rajka Novice Lakić sam napisao samo da nam se ne slaže godina rođenja, a ne i da nije prenesen.

Što se tiče Danila Miloša Lazarević i Vlastimira Blaške Rajić, ja ih nemam u evidenciji poginulih boraca Ilijaške brigade. Trebali ste napisati kada su poginuli i kojem bataljonu su pripadali. Ovo zbog toga što je:

  1. Semizovački bataljon ušao u Ilijašku brigadu 14. 11. 1992. godine i ponovo izašao u oktobru 1994. godine.
  2. Što su Okruglički i Nišićki bataljoni bili u Ilijaškoj brigadi bili do 14. 11. 1992. godine i od 18. 9. 1993 do oktobra 1994. god.
  3. Što su čete Visojevica i Kalauzovići bile u bataljonu Srednje Iilijaške brigade od 3. 2. 1993. do oktobra 1994. godine.


Svi borci koji su poginuli iz tih jedinica u vrijeme kad iste nisu bile u sastavu Ilijaške brigade, ja ih nemam u svojoj evidenciji niti trebaju biti.

U koliko još neko uoči nedostatak imena u mojim spiskovima, neka prvo provjeri na osnovu napred navedenih podataka da li je borac pripadao Ilijaškoj brigadi.

Pozdrav,
Velimir
Idi na stranu - |listaj dalje|