fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 23972 - 06.03.2010 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

Radomir Neđe Marić


Željko,
Praveći spiskove poginulih boraca po grobljima i upoređujući neke podatke sa tvojim podacima u stranici Groblje SRK, primijetio sam da nemaš godinu smrti za Radomira Neđe Marić. On je poginuo 1994. godine.

Pozdrav,
Velimir


Velimire,

hvala ti na ovom izvanrednom spisku. Već na prvi pogled primjećujem da je jako mnogo onih koji su svoje mrtve ponijeli sa sobom, jer im je odmah bilo jasno da sa muslimanima nema zajedničkog suživota.

Na ovom spisku će ti biti zahvalni mnogi borci i prijatelji poginulih boraca, koji se još uvijek interesuju gdje je neko sahranjen tj. prenesen nakon rata.

Hvala ti i za primjedbu za godinu smrti Radmomira (Neđe) Marića. Poznato mi je da za 10 do 15 boraca sahranjenih na Vojničkom groblju na Sokocu nemam datum smrti (a u par slučajeva i rođenja). Ovo je zbog toga što se isti ne vidi na slikama koje sam napravio na Vojničkom groblju u Sokocu. Imam namjeru da prilikom moje sledeće posjete ponovo napravim neke slike, a potom ću da dopunim i sve datume.

Što se mojih podataka tiče, ja sam ih unio direktno sa fotografija grobova, i vjerujem da su tačni. Po meni, mnogo je manja vjerovatnoća da je datum rođenja pogrešan na grobu nego u podacima koje su ti dali (ponekad i daljni) rođaci. U svakom slučaju, ako imaš mogućnost, ja bih te zamolio da provjeriš.

U manastiru "Sokolica" je upisano skoro 4000 poginulih boraca sarajevsko-romanijske regije i taj spisak nema gotovo nikakve veze sa Vojničkim grobljem u Sokocu. Interesantno je i to da neki borci sa Vojničkog groblja nisu upisani na zidove manastira. Ja namjeravam da ovaj propust jednoga dana ispravim. U mojim ranijim komentarima sam već napomenuo da ima još dosta boraca SRK koji nisu upisani u spisak manastira Sokolica a među njima i Predrag Žarković - Božur, Mićo Vlahović i mnogi drugi. I tu nepravdu ću, jednoga dana uz vašu pomoć, da ispravim.

Svakoga dana sam sve više oduševljen podacima koje raspolažeš, ali i sve više žalim što i ostale brigade nisu vodile sličnu evidenciju.

Siguran sam da i ostali posjetioci ove stranice dijele moje mišljenje!
Idi na stranu - |listaj dalje|