fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 23942 - 04.03.2010 : Razvigor - best (0)


Dokumentarac o odbrani Srpskog SarajevaSlažem se sa svim što je naveo "Kiki Aco Lazo" u vezi ideja za film. Dodao bih da bi to trebalo da bude mešavina arhivskih snimaka iz rata i svedočanstva preživelih ratnika. Trebalo bi dodati i snimke sa Google Earth-a sa ucrtanim položajima kada se govori o pojedinim akcijama.

Naravno, to je jako, jako teško izvesti. Prvo, što se većina istinskih junaka iz rata ne bi usudila da javno svedoči o akcijama pred kamerama, jer su zabrinuti za svoju bezbednost. To bi eventualno moglo da se nadoknadi anonimnim izjavama koje mi narator čitao u filmu. Drugo, jako bi bilo teško doći do potrebnih snimaka u arhivu Televizije RS u Banja Luci, za to bi bile potrebne najjače veze, za koje sumnjam da bi neko ko bi snimao taj film mogao da ih potegne.

Dokumentarac bi trebalo da prati i odlična knjiga, kao zbornik radova o odbrani Srpskog Sarajeva, gde bi bila sakupljena sva dostupna svedočanstva, što je realno i najlakše ostvariti.

Tako da i uz najbolju nameru pojedinih članova ovog Foruma, teško da će takav dokumentarac ugledati svetlost dana, mada bih ja to iskreno voleo.

To ostaje u Božijoj ruci...

P. S

Nešto slično su uradili Hrvati sa svojim dokumentarcem o Vukovaru koji se zvao "Heroji Vukovara" i urađen je čak u 33 epizode, ali vrlo loše i baziran na lažima i bajkama.
Idi na stranu - |listaj dalje|