fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 23902 - 28.02.2010 : Kiki aco Lazo Bih - best (1)

Dokumentarac o srpskim junacima


Prvo da vas pohvalim za spot. Svaka čast, tako treba. Dajte molim vas što više slika i spotova o našim junacima. Da ih tako istrgnemo iz zaborava. Dalje, ako je ikako moguće da napravimo dokumentarni film. Smatram da imamo dovoljno materijala za to.

Predlažem da to uradimo na ovom forumu. Da ga snimimo, ako ništa onda u više djelova. Možda je to nemoguće, ali mislim da je to dobra ideja pošto vidim da to naši mediji nikada neće uraditi. Oni predstavljaju naše junake kao lopove i profitere, i o njima pišu sve najgore.

Bilo bi dobro da muslimanima odgovorimo za film o braniteljima Sarajeva u kome su oni "vanzemaljci". Smiješno je i žalosno šta smo mi, koji smo ostali živi dozvolili da nam rade. Treba ignorisati komentare Pitara i njemu sličnih! Imaju i oni svoje forume, gdje npr. prijete ponovnim ratom i terorističkim napadima iz sela Maoča, Brčko nama Srbima iz Brčkog mislim naselju Ililčka. Da nije smješno bilo bi žalosno! Samo napijed, sve naše junake na film i to što je moguće prije.

RE: Dokumentarac o srpskim vojnicima


Poštovani,

ideja je odlična, da ne kažem i jedna od najboljih koje sam do sada pročitao. Po meni, uopšte nije neostvarljiva, čak mislim da je i dosta realna, kao i relativno jeftina za uraditi.

U prvoj fazi bi trebalo izdvojiti junake i događaje koje bi trebalo obraditi, napisati scenario, sakupiti fotografije. Na ovoj fazi smo uradili dosta posla.

U drugoj fazi bi trebalo otkupiti filmske zapise od ( Srne, TV kuća, itd), a zatim angažovati nekog perspektivnog, i još uvijek neafirmisanog režisera da nam uradi dokumentarac. Vjerujem da ima dosta onih koji bi to uradili za minimalne honorare, samo treba odabrati onoga ko može da nam pruži maksimalno za naš budžet.

Odlično ti je i razmišljanje da bismo to mogli uraditi u etapama. Na primjer, pet minuta filma o Miću Vlahoviću mogao bi da pokrije čitavu njegovu jedinicu, ali i neke važnije borbe na vanjskom i unutrašnjem prstenu.

Volio bih da čujem šta i ostali učesnici ovoga foruma misle o ovoj, po meni izvanrednoj, ideji.

Srdačan pozdrav,
Željko Tomić
Idi na stranu - |listaj dalje|