fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vicevi_razni - 239 - 18.10.2004 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Pepeljuga i mačak


Pepeljuzi je bilo 75 godina.

Nakon sretnog i ispunjenog života sa sada pokojnim princem, spokojno je provodila dane u svojoj stolici na ljuljanje, promatrajući svijet sa svoga trema u društvu svog mačka Micka.

Jednog sunčanog popodneva, pojavi se Dobra Vila. Pepeljuga rece: "Dobra Vilo, odakle ti nakon svih ovih godina? "
Dobra Vila odgovori: "Kako si vodila sretan i zdrav život otkad smo se zadnji put vidjele, odlučila sam ti ispuniti tri zelje. Ima li nesto za čim tvoje srce jos žudi? "

Pepeljuga je zatečena i presretna, a nakon pažljivog razmišljanja i skoro ispod glasa izgovori prvu želju: "Zeljela bih biti jako bogata! "
U istom trenutku, njezina stolica na ljuljanje pretvori se u čisto zlato. Pepeljuga je bila zapanjena. Micko, njezin stari odani mačak, skoči joj iz krila i šmugnu u ugao dršćući od straha.

Pepeljuga rece: "O hvala ti Dobra Vilo. "
Dobra Vila odgovori: "To je najmanje što mogu učiniti. Šta ti jos srce želi? "

Pepeljuga pogleda svoje krhko tijelo i reče: "Željela bih da sam opet onako mlada i lijepa kao nekad. "
U istom trenutku želja joj se ostvari. Pretvori se opet u mladu ljepoticu i prožmu je osjećaji koje je već odavno bila zaboravila.

Tada je Dobra Vila upita: "Imas jos jednu želju; reci mi je. "
Pepeljuga pogleda prema preplašenom mačku u uglu i reče: "Želim da mog starog mačka pretvoriš u prelijepog princa. "

Pomoću čarolije, Micko se pretvori u princa, a kada je stao pred Pepeljugu, bio je najljepši mladić kojeg je svijet ikada vidio, toliko divan da su mu ptice s neba počele padati pred noge.
Dobra Vila opet se obrati Pepeljuzi: "Cestitam, Pepeljugo, uzivaj u svom novom životu. " I uz plavičasti bljesak elektriciteta vila nestade.

Nekoliko nijemih trenutaka, Pepeljuga i Micko su se gledali u oči. Pepeljuga je sjela, bez daha gledajući u najsavršenijeg mladića kojeg je ikad vidjela.

Tada je Micko prišao Pepeljuzi i čvrsto je zagrlio svojim mišićavim rukama. Nagnuo se nad nju i svojim toplim dahom milujući njenu zlatnu kosu, tiho joj je na uho šapnuo:
"Kladim se da ti je sad krivo sto si mi odrezala jaja. "
Idi na stranu - |listaj dalje|