fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zuc_razno - 23894 - 28.02.2010 : Miner Vogosca - best (0)

Trnk na Golom brdu


Nekoliko dana prije toga smo dobili informaciju da će na Žuć biti izvučen tenkovi. Šef je naredio Brezi da izvrši pripreme, izvidi teren i moguće putanje kretanja tenkova i da iste nekako obijezbedi. Dobro smo poznavali taj teren i izvršili smo potrebne pripreme. Ja sam imao žarku želju da u nekom od tih tenkova bude onaj naš izdajnički gad. Za njega sam bio pripremio nešto specijalno, ali nažalost on nije imao hrabrosti da krene na nas. Time je pokazao da je njegovo učešće u stvari bilo samo napuhano od strane muslimanskih vlasti i to zbog toga što je bio Srbin a u stvari je jedna obična izdajnička gnjida i mislim da je davno trebalo da promijeni ime i prezime. Njegovo ime mi se gadi, pa ne želim da ga pominjem.

Sliku sam napravio nekoliko sati poslije uništenja tenka i time hladno demantujem tvrdnje Pitara da vojska VRS nije došla do tenka. Do tenka smo došli ja i Brezo.

U tenku, i oko tenka, sam se snabdio sa jednim solidnim arsenalom trofeja koje i danas čuvam. Napominjem da sam u principu mrtve uvijek poštovao i osim oružja ništa drugo nisam dirao bez obzira na vrijednost. Sreća je da tenk nisam mogao upaliti jer sam imao želju da im "poklonim" nekoliko granata.

Na kraju sam napravio i nekoliko fotografija.

Na toj fotografiji sam leđima bio okrenut Visu i slikao sam kotu 830. Lijevo niz tu kotu su Ježevi a desno je Žuć.

Naša linija je kasnije postavljena nešto niže tako da ne znam šta se desilo sa poginulim muslimanskim borcima.

Pitaru napominjem samo da su na našoj strani bili momci koji su hladno mogli dočekati i Vikićeve i Laste i vjerujem da bi prošli slično kao i ovi.

Toliko za sada pozdrav svim hrabrim učesnicima u zauzimanju Golog brda i uništenju tenka a pomenutim poginulim drugarima viječna slava.

Miner.

Željko, mislim da prvo mijesto ubijedljivo zauzima Feniks skupa sa Šomi Lutalica i G6A8 i ako uporedimo tekst 23822(koji me je i podstakao da pošaljem sliku)i tekst 23864 onda se vidi drastična razlika u opisima jednog događaja. Feniks je sasvim dobro opisao cijeli događaj i ja nemam šta da dodam.

Izvinjavam se Feniksu, što sam ga nepravedno preskočio u "dodjeli medalja". Njegov odgovor je perfektan i zaslužuje čistu desetku. Inače odgovori su stizali na razno-razne načine: 1) upisivani u ovaj forum 2) upisivani preko forme za ocjenu članaka 3) preko email-a 4) preko Skype. Izvinjavam se što nisam u mogućnosti da citiram odgovore svih onih koji su učestvovali u ovoj "nagradnoj igri" ali sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su svi odgovori tačni, a bilo ih je (po mojoj slobodnoj procjeni) bar petnaestak.
Idi na stranu - |listaj dalje|