fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika - 23795 - 21.02.2010 : Jovo Pejić NišIćI - best (3)

Carevo novo ruho


U vrijeme ne tako davno, kad se šćaše u RS zemlji da prevrne i da novi postane sudija, skupina drčnih pretendenata na vlast predvođena Velikim Šefom kao leteći cirkus Monti Pajtona ophodila je nesretnu RS i narodu usadila u glave referendum i otcjepljenje kao stoprocentno ostvarive tekovine njihovog perioda.

Potemkinova sela danas su u ruševinama, nikle se neke zgradurine i putevi najskuplji na šaru zemaljskome, mnogi su i bez malog djeteta uspjeli skontati da car nema novo ruho i go je golcijat, ali postoje i oni koji čekaju taj veseli referendum, pa da nabiju šajkače, potjeraju kolone vozila ulicama i istim provozaju trobojke sa sve orlom dvoglavijem. Poslije će, valjda, jesti zlatnim kašikama

Sami zagovarači referenduma i otcjepljenja sada se uveliko posipaju pepelom, zagovaraju surogat referendum sa pitanjem da li treba otjerati onu dvojicu stranih tužilaca iz "viktora bubnja". Pa da se može serbez uzimati, šakom i kapom.

A narod, je li odabrao gdje će i sa kime će? Prođemo li Srpskom kroz gradove vidjećemo da je npr. u mjestima kao što je Kalinovik, Čajniče, Rudo ili Višegrad životna egzistencija ljudi uveliko na rezervi, da svi odlaze i odlaze, da je sve manje djece a starost neminovno pritišće preostale. U Srbiju i dalje je otišlo i odlazi sve što je moglo i može, velika prostranstva ostaju pusta. Život je negdje drugdje a u RS još jedino na potezu Banja Luka-Laktaši-Gradiška.

Za to vrijeme NATO čeka k"o zapeta puška, za svaki slučaj. Mi referendum a oni Hrvatske tenkove i armadu u Brčko. Za početak! I Bošnjacima će već nešto dati u šake, da konačno riješe famozno pitanje građanske države. Šta nama preostaje poslije toga? Malo rukah malena i snaga, a i budala za popunu rovova je sve manje. Srećom, ove godine će biti novih izbora, smisliće se već neka nova žvaka za mase, pokazaće oni već "silajdžićima".
Idi na stranu - |listaj dalje|