fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 23718 - 14.02.2010 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Nacionalizam u Bosni


Od svog puneljetstva 1979. godine, pa do samog početka rata 1992. godine, kako on Velimir reče, bio sam budalasti Srbin, koji se izjašnjavao kao Jugosloven. Na izborima sam glasao za "Reformiste", računajući da ću na taj način spasiti Bosnu i Hercegovinu od krvoprolića, koje su nacionalne stranke planirale svojom pobjedom. Kada su nacionalne stranke ipak pobjedile na izborima, mnogi su shvatili da su samo Srbi bili naivni pa glasove dali ne-nacionalnim strankama. Srbi su na taj način sami sebi ugrozili budućnost i opstanak u BiH.

Nakon pobjede nacionalnih stranki, ja sam i dalje zastupao zajednički život, sve dok nisam uvidio da su svi muslimani protiv zajedničkog života u Jugoslaviji. Od tog trenutka sam odlučio da od dva zla, koja su prijetila mojoj porodici, izaberem manje, pa sam stao na stranu srpske politike koja je bliža mojim željama od stavova drugih nacionalnih stranki.

Prošlo je već dvadeset godina od tog trenutka, a muslimanska politika se nije nimalo promjenila. Još uvijek nisu odustali od ideje stvaranja islamske države na tuđoj zemlji. Na mene je to uticalo da iz godine u godinu postajem sve veći nacionalista, ili kako ono Željko reče "sila akcije proizvodi silu reakcije".

Svima nama je jasno da muslimani pokušavaju da na silu ukinu Republiku Srpsku, a političari iz Federacije do sada nisu povukli ni jedan potez kako bi pridobili povjerenje srpske populacije u Bosni i Hercegovini. Sve što je bilo srpsko, sada je prisvojeno i preimenovano, samo da bi zvučalo kao da je to njihovo. To je prva stvar koju muslimani moraju da isprave ako hoće da povrate izgubljeo povjerenje srpskog naroda. Međutim, oni to i ne žele jer su ubjeđeni da nakon izvjesnog broja godina niko više i neće obraćati pažnju na te činjenice, a oni će do tada ovladati čitavom Bosnom.

Muslimani su srpski jezik nazvali "bosanski", a političkim pritiskom koji sprovode preko svakog muslimanskog pojedinca vjeruju da će se Srbi sa tim pomiriti i prestati da se odupiru. To je isti onaj sistem koji žene koriste protiv muškaraca u bračnoj zajednici. Takvu politiku muslimani praktikuju još od odlaska Turaka iz Bosne i Hecegovine. Međutim, ni Srbi više nisu naivni pa sada pokušavaju da izađu iz "braka" u kome samo jedna strana ima interes na zajedništvo.

Samo pod gore navedenim uslovima postoji mogućnost da Srbi ostanu u zajedničkoj BiH. Muslimanska politika mi liči na ono kada se neka mlada djevojka udaje za bogatog starca i kaže mu da ga voli. Nažalost, muslimani više nisu u stanju da lažu Srbea da ih vole i zbog toga žele da budu u tom "braku".

Iz svega ovoga može se izvesti zaključak, da je jedini cilj muslimana da se dočepaju srpskih teritorija pa da ih onda istjeraju iz "bračne zajednice" bez igdje ičega.

Ovo pišem da vam objasnim zbog čega sam postao srpski nacionalista i odlučio da čvrsto stanem uz svoj narod, da branim njegove interese.
Idi na stranu - |listaj dalje|