fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zahid_barucija - 23694 - 13.02.2010 : Miner Vogosca Vogošća - best (0)

Zajednički suživot


Oni hoće da da ponovo živimo skupa? Pa zar pored toliko gadosti koje smo doživjeli pod Turcim, u Drugom svjetskom ratu, i sad u ovom zadnjem. Srbi sve oprostiše i dadoše šansu da se zajednički živi. Ni Juga koju napraviše na svoju štetu nije bila dobra!

E, stvarno je bilo dosta. Neka smo se mi napokon razišli. Izdržasmo mi i Turke i komunjare a izdržaćemo i ovo malo američkog poganluka. I njihova lojanica polako dogorijeva. Ovi jadnici nas pod parolom lažnog prijateljstva dovedoše do prosijačkog štapa, a sada bi opet da živimo skupa. E malo sutra "bivši".

Samo sad kad vidim čije ime nosi osnovna škola u Vogošći, dođe mi da povraćam. Zahid Baručija, jedna spodoba koja je učenicima nanosila razno-razne psihofizičke povrede i ne razmišljajuči da će ta djeca jednoga dana odrasti. Doživio je ono što je i zaslužio. Njegovi bivši učenici su ga zatukli, ko poganu ljigavu guju. Ti isti učenici su dok su bili djeca, dok ih je on zlostavljao poginjali glave, stezali zube i stojički trpjeli. A kada je Bog obrnuo situaciju, on je svakodnevno cvilio i slinio. Na kraju im se svima zgadio, pa su ga umlatili ko šugavog psa. Čak ni metak nisu htijeli da na njega potroše.

Ja u svom životu nisam sreo poganiju spodobu od Baručije. Nema šanse da ponovo živimo zajedno sa narodom koji je dao ime jednoj pedagoškoj ustanovi po takvom takvog manijaku, sadisti, mazohisti, šovinisti, nacionalisti, ludaku...

Volio bih da ovo pročitaju i učenici koji sada pohađaju ovu školu, pa i njegova dijeca. Neka znaju ko im je bio otac i kakvom narodu pripadaju.

Idite vi svoji tamnim putem a nas pustite da idemo tamo gdje idu samo odabrani. Vrijeme će pokazati sve. Ja se uopšte ne brinem.
Miner.

Poštovani prijatelju,

dotakao si temu o kojoj bi trebalo napisati jedan dobar članak. Nemoj da me pogrešno shvatiš, ovaj komentar je odličan, kosa mi se digla na glavi, ali su neke veoma bitne stvari ostale nezapažene. Zbog toga bih te zamolio da ovaj članak ponovo napišeš. Pri tome možeš koristiti i detalje iz drugih tekstovima, na primjer onaj kako vas je nastavnik tjerao da pišete zelenim olovkam. Moja molba je da sve ovo "pretumbaš" tako da tema bude "Ko je bio Zahid Baručija". Pretpostavljam da se radi o njemu, jer niko do sada ne napisa njegovo ime.
Idi na stranu - |listaj dalje|