fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 23666 - 10.02.2010 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Donator za film Jove Mijatovića


Željko, možeš slobodno da računaš na mojih 20 evra kao pomoć za prebacivanje filma o Jovi Mijatoviću na DVD.

Hvala za podršku o mom pisanju, moram priznati da su me Jovo Pejić, a sada i Velimir, natjerali da malo više obratim pažnju na slaganje rečenica. Naravno, tu si i ti koji ispravlja moje gramatičke greške i loše složene rečenice...

Što bi rekao naš narod: "I ćorava koka jedno zrno nađe! "

RE: Donator za film Jove MijatovićaPoštovani prijatelju,

e baš ti hvala da si spreman da podržiš i ovu akciju! Upravo sam na Skype našao i poruku od Nedeljka Žugića. I on je zvao "Jugoslovensku kinoteku" i oni su mu rekli da je još neko zvao u vezi ovoga filma. Nedeljko misli da sam to bio ja, a u stvari za ovo se interesovao gore pomenuti Ž. Ć. (Izvinjavam se što ne mogu da napišem njegovo puno ime, nemam dozvolu za to. )

Informacija koju sam dobio od Nedeljka je da Kinoteka naplaćuje sto evra po satu za prebacivanje filma i da ne znaju koliko bi to tačno koštalo. Ja mislim da ovaj dokumentarni film traje samo 16 minuta, što znači da ne bi trebalo da bude ni punih 100 evra.

Međutim, Nedeljko to nije baš tako shvatio! On misli da je to po vremenu koje njihov operater provede na prebacivanju filma.

Ja znam da se u Beogradu prebacivanje video zapisa sa VHS na DVD naplaćuje po satu zapisa na filmskoj traci. Primjera radi, prebacivanje sahrane Miće Vlahovića sa VHS na DVD sam platio oko 2000 dinara, što je otprilike 10 evra po satu. Narezivanje svakog pojedinačnog DVD-a sam plaćao stotinjak dinara.

Naravno, tarifa koju ima Jugoslovenska kinoteka je daleko veća od one koju imaju beogradski pirati. Ove dvije stvari ne mogu da se porede.
Idi na stranu - |listaj dalje|