fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 23522 - 30.01.2010 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

RE: Da se ne zaboravi


Poštovani Feniks. Vjerovatno će biti još prilika da se pozoveš na moje ime, pa bi dobro bilo da se ne pozivaš na ime Veljo nego Velimir. Ovo ne zbog mene, nego zbog pisaca i čitalaca ovog foruma. Meni čak prija ime Veljo jer me svi Ilijašani tako znaju i tako zovu. Međutim, ja sam na ovom forumu evidentiran sa pravim imenom Velimir, pa kad ti nešto pišeš u vezi mog teksta i pozoveš se na ime Veljo, čitaoci neće znati povezati tvoj tekst sa mojim, jer me nema pod imenom Veljo.

Ti si nešto nabacio u vezi pogibija Bore Radić i Radenka Marković. O tome je neko već ranije pisao u ovom forumu i mislim da je ta priča tačna. Nema potrebe o tome nagađati.

Kad je u pitanju Branko Janković, nelogično mi je da je napravljena tolika greška u datumu. Ja imam podatak da je poginuo 13. 7. 1995. godine, a ti tvrdiš da je poginuo poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Dejtonski sporazum je parafiran u Dejtonu 21. novembra 1995. godine, a potpisan u Parizu 14. decembra iste godine. Ja ne negiram tvoju tvrdnju. Ja sam podatak uzeo iz uvjerenja o pogibiji koje izdaje komanda Brigade na osnovu izvještaja jedinice kojoj je borac pripadao i to uvjerenje se uručuje i porodici poginulog borca.

Da li se radi o razilaženju nas dvojice u identifikaciji poginulog borca, ne mogu da tvrdim.

Još jednom napominjem da ja pišem samo o onim borcima koji su bili pripadnici Ilijaške brigade. O civilnim žrtvama rata ja ne pišem i nemam te podatke.

Feniks, budi pozdravljen.
Idi na stranu - |listaj dalje|