fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 23511 - 29.01.2010 : Feniks Republika Srpska - best (3)

Muslimanske manipulacije


Slušajući notorne laži o broju ubijenih muslimana tokom zauzimanja Srebrenice i ukopavanja svake godine "novih" pronađenih srebreničkih žrtava, a sve zbog istine radi o načinu stradanja mnogih sa tog područja koji su nakon rata preneseni iz Visokog u Potočare, treba napisati i kako su oni stradali jer to muslimanske vlasti kriju čak i od njihovih porodica dok naši političari o tome još uvijek ćute.

U maju 1992. godine više otvorenih šlepera (bez cerade) provezli su starim putem za Visoko veći broj muškaraca sa područja pomenutog prostora koji su u mjestu Vratnica pušteni na teritoriju Visokog koje je bilo pod kontrolom muslimanskih snaga.

Od tih ljudi u Visokom su napravili jedinice koje su izvršile napade i progon srpskog stanovništva prvo u pravcu Kula Banjer-Gračanica(prema Brezi), zatim Prijeko i Ozrakovići i dalje prema Kiseljaku. Nakon te izvedene akcije 20. juna su izvršili napad na srpska naselja Topuzovo polje, Bijele Vode, Mašnovići, Kozarci, Gornja i Donja Zimča i Poriječani što im je i uspjelo pa su tako uspostavili vezu sa jedinicama iz Kaknja i Zenice čime su izvršili forminje svojih linija.

Ohrabreni tim uspjehom nad skoro nenaoružanim srpskim stanovništvom dolaze na suludu ideju da ojačani jedinicama iz Zenice i Kaknja mogu zauzeti Ilijaš i spojiti se sa Sarajevom. Ovo bi im omogućilo povezivanje sa jedinicama iz Sarajeva, Breze i Tuzle, a zatim bez mnogo problema izašli i na Drinu. Sve ostalo bi bio rutinski posao.

Međutim, tada im još uvijek nije bilo jsano da se srce Republike Srpske nalazilo u Ilijašu.

Napad je uslijedio na Vidovdan 1992. godine. Otvoreno je još jedno Kosovo polje i započela je nova bitka Nemanjića protiv Azijata, a sve za spas srpske zemlje. I baš tog Vidovdana smo naplatili dio duga za Kosovo. Danima su odvlačili leševe poginulih džihadlija a po izjavi Asmira (Mule) Hodžića, koji je bio zadužen za njihov ukop u zajedničku grobnicu (iskopanu bagerom) sahranjeno je blizu 780 leševa.

Te leševe sada prikazuju kao pobijene civile Srebrenice, za mnoge od njih nije ni utvrđen identitet a forenzički centar je upravo iz tog razloga otvoren u Visokom jer su imali potreban broj poginulih za onaj scenario u Srebrenici nakon rata.

Upravo zbog ovoga želim da objavim spisak žrtava "srebreničkog masakra" do kojeg je Vlada Republike Srpske došla, na osnovu rada od svega par mjeseci.

Svi mi dobro znamo da su Potočari postali cirkus, gdje se dovoze i sahranjuju babe koje su umrle čak u vrijeme Austro-ugarske monarhije. Po mišljenju nekih eksperata, tu se pod turskim nišanima sahranjuju i Srbi koji se još uvijek vode kao nestali.
Idi na stranu - |listaj dalje|