fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

nisici - 23482 - 27.01.2010 : Jovo Pejić Sabanci - best (3)

Za koga i sa kim je trgovala Rahima?


Rahima Alikadić "nije radila sa Bajdalama nego sa Vašim (srpskim, op. a. ) švercerima iz komande". Ovo je napisala osoba koja za sebe tvrdi da je njen najmlađi sin Damir.

Šta je istinito? Služba bezbjednosti VRS organizovala je u oktobru 1993. godine akciju suzbijanja djelatnosti trgovine sa neprijateljskom stranom koja se odvijala u to doba na Nišićkoj visoravni. U selu Hadžići, u kući Slavka Ivanovića alias Bajdale tom prilikom zarobljena je Rahima Alikadić iz Crne Rijeke, što bi se reklo na teritoriji pod kontrolom VRS.

Dotična je sprovedena i na ispitivanjima od strane organa bezbjednosti zadržana cca 5 dana pa puštena.

Ako je u jeku rata zatečena u kući na teritoriji koju kontroliše VRS iz istog se da zaključiti da je sa komšijama, domaćinom Slavkom ili domaćicom Nadom, bila u nekoj "šemi" u vezi sa biznisom.

Ali, tvrdi Damir, radila je sa švercerima iz komande. Koje komande? Komande čete, bataljona ili brigade?

Čitalac će vjerovatno prvo pomisliti na komandu Nišićkog bataljona jer se radi o njegovoj zoni odgovornosti. Lično ne mogu povjerovati da se radi upravo o toj komandi iz sljedećih razloga:

  • U komandi je bio pokojni Marko Trifković čijeg sina Ljubišu su muslimani ubili u zasjedi prethodne godine i on ne bi dozvolio trgovinu sa njima pod bilo kojim uslovima,

  • Rahimu je uhapsio bezbjednjak iz komande Nišićkog bataljona. Teško je povjerovati da bi neko hapsio svoga partnera u biznisu,

  • Komandant bataljona, pokojni Daca Motika, bio je isuviše čestit da bi mogao živjeti sa saznanjem da njegovi saradnici švercuju

    Doduše, najbliža komanda Hadžićima bila je u Okruglici. Sa njihovim djelatnostima nisam upoznat i ovo pisanje nema za cilj da "svali" na njih ljagu nego je traganje za istinom i razmišljanje na načetu temu.

    Opet, da jedna žena samostalno radi, tj. trguje sa komandom suprotne strane zvuči kao fantastika. Ako je jedna komanda bila u sistemu onda je vjerovatno bila i komanda na drugoj strani sa razrađenom šemom i djelatnicima između dvije komande, koji su ispali kolateralna šteta kao Rahima Amirovića.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|