fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 23468 - 26.01.2010 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (4)

Kome smeta srpski heroj?


Zanimljivo je danas pročitati tekst u kojem se opisuju dešavanja sa druge strane linije fronta. Nažalost, mnogi muslimani i dan-danas ne mogu da podnesu dok čitaju priče o srpskim herojima. To se vidi po onima koji prate ovaj forum i pokušavaju da pošalju tekst u kojem žele da uvrijede Srbe.

U tekstovima u kojima se piše o ratnim dešavanjima na srpskoj strani nema uvredljivih riječi o drugim narodima i ako je bilo puno zla, nanijetog srpskom narodu, da zbog toga zaslužuju da napišemo mnogo uvredljivih riječi.

Ne znam, kako neko od muslimana može da očekuje da Srbi pišu lijepo o njima, kad su bili zadojeni tolikom mržnjom prema Srbima da nisu vjerovali, čak ni svojim ocima, da je Srbin dobar i pošten borac, nago su vjerovali njihovim medijima, koji su ih nemilosrdno bombardovale neistinama o nama. Ovo su muslimani prihvatali kao istinu, i danas smatraju da su "svi Srbi isti".

Evo jednog primjera koji sam doživio baš danas. Jedan musliman iz Vogošće, ima površne informacije o predratnim, ratnim i posleratnim dešavanjima u vezi mene, pronašao me je na Facebook-u i poslo mi uvredljivu poruku, samo zato što me je prepoznao da pišem na ovom forumu. Dali je to ruka prijateljstva i povjerenja?

Danas se vrlo malo zna ili bolje rečeno, uopšte se nezna o dobrim djelima srpskog naroda prema muslimanima u toku građanskog rata. Stalno se potencira priča o navodnim zločinima Srba nad "nenaoružanom narodu", dok se muslimanski zločini nad Srbima prikazuju kao uspjesi i velike pobjede. Danas nakon više od 14 godina od potpisivanja mira u Bosni, muslimani još uvjek nisu prestali da zveckaju oružjem, pokušavajući da unište garancije mira i povjerenja, tj. Republiku Srpsku, i na taj način završe započetu okupaciju cijele Bosne i Hercegovine.

Ja sam spreman za kontakt i razgovor sa svim ljudima dobre volje i onim koji mogu da prihvate de nemamo svi ista politička ubjeđenja. Priče o ratnim zločinima i njihovim izvršiocima treba dati pravosuđu, da ispita sve, ama baš sve, slučajeve na prostoru BiH.

Ako nekog interesuje, ja sam žrtvovao svog rođenog oca, pomažući muslimanskom narodu u ratu. Nakon očeve smrti nastavio sam pomagati kao da se ništa nije desilo. Danas, nakon 18 godina od pogibije moga oca, imam grižu savjesti i stalno sam u dilemi da li je taj narod od mene zaslužio toliku žrtvu.

Na srpskoj strani u toku rata je bilo slučajeva, da su ljudi dali živote štiteći druga muslimana a ja još nisam čuo za slučaj da je neko od muslimana poginuo spašavajući svoga druga Srbina.
Idi na stranu - |listaj dalje|