fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas_nemanjici - 23448 - 23.01.2010 : Jovo Pejić NišIćI - best (0)

Opštinska liga u fudbalu


Poštovanje za gospodina Velimira i njegovo pisanje, koje bih ovom prilikom dopunio na bazi sopstvenog sjećanja a u najboljoj namjeri.

Fudbalski klub iz Taračin Dola zvao se "Jedinstvo" a iz Ljubine "Ljubina", čija je alfa i omega bio Jozo Bartula-Šuco. Kasnije je u opštinskoj ligi igrao i FK "Podlipnik", "Banjevac" iz opštine Breza, "Zvijezda" iz Brgula, opština Vareš.

Prvi put prvenstvo opštine Ilijaš održano je u sezoni 1976/77 godine i do samog kraja vodila se "mrtva trka" između OFK Nišići i FK Luka, dva tima koji su ostale ekipe pobijeđivali sa 3-4 i više golova razlike. U velikom derbiju održanom na Vaskrs 1977. godine na stadionu Nišića, Luka je u potpunosti nadigrala domaćina i pobijedila sa 4:1.

Fotografija OFK Nišići zabilježena neposredno uoči utakmice nalazi se na ovome sajtu, rubrika Istorija/Nišići i na istoj su: Momčilo Pejić (trener), Šemso Mušanović, Petar Stojanović, Spasoje Motika, Pavle Pejić, Nemanja Stojanović, Todor Kojić (stoje), pok. Motika Dragislav-Daca, Danilo Sando, pok. Motika Mlađo, Savo Pejić, Momčilo Kojić-Cacan, Mehmedalija Balta (čuče).

Omladinski Fudbalski Klub - Nišići
Idi na stranu - |listaj dalje|